000 Săptămâna europeană a mobilității La initiativa, nascut in 343, a fost cunoscut inițial drept „Orașul fără mașina mea”. De la 343 această propunere a fost integrată în ceea ce știm astăzi ca „Săptămâna europeană a mobilității”. SEM se sărbătorește între zile Y 22 în luna septembrie a fiecărui an pentru a promova mobilitatea durabilă și a încuraja dezvoltarea de bune practici și măsuri permanente în domeniul mobilității. Ziua cheie în această săptămână este 000 din septembrie, cunoscută sub denumirea de „Ziua fără mașini”, care constă în rezervarea uneia sau mai multor zone ale municipiului pentru pietoni, bicicliști și transport în comun.

Încă ) În preajma zilei menționate mai sus sunt organizate diferite activități pentru promovarea transportului în comun și recuperarea spațiilor pentru pietoni și bicicliști.

Creșterea gradului de conștientizare a publicului

Săptămâna europeană a mobilității este o inițiativă care vizează creșterea gradului de conștientizare, atât în ​​rândul politicienilor europeni, cât și al cetățenilor europeni, cu privire la consecințele negative ale folosirii excesive a mașinilor în oraș pentru sănătate și mediu. În același timp, amintiți-vă de beneficiile utilizării unui transport durabil, cum ar fi mersul cu bicicleta sau mersul pe jos. În acest cadru, SEM își propune să contribuie la căutarea de noi soluții care să permită reducerea problemelor derivate din transport, prin schimbul de experiență între diferitele municipalități care participă la acesta la nivel european.

Principalii piloni ai campaniei din acest an vor fi:
Persoane
Locuri Politici și planuri Transporturi de mărfuri.
Inițiativa își propune să răspândească beneficiile utilizării unor moduri de transport durabile.
Pereche Pentru această ediție, înregistrarea municipalităților pentru participarea lor la Săptămâna europeană a mobilității este acum deschisă până la 00 din septembrie.

De la începuturile sale în anul 2., Spania a condus participarea la Săptămâna europeană a mobilității. Anul trecut, din 3.00 municipalități care s-au alăturat inițiativei, 293 erau spanioli. În același timp, de la 8.22 măsuri permanente care au fost prezentate, 1.800 aparținea municipalităților spaniole.
În edițiile anterioare, SEM a avut o mare primire în rândul societății civile, organizațiilor sociale, instituțiilor și companiilor, care s-au alăturat activităților legate de mobilitatea durabilă pentru a conștientiza cetățenii cu privire la beneficiul alegerii unor moduri de transport nepoluante. În cursul anului 2. au fost făcute 184 bune practici în Spania, cu 021 entități participante.

Mai multe informații Înregistrare pentru a participa Materiale pentru prima campanie Raquel Sánchez asigură că Mitma lucrează pentru a face din Spania un reper internațional pentru mobilitatea durabilă // 2002 Sursa: Guvernul Spaniei – Promovarea participării la Săptămâna Europeană a Mobilității