Comitetul de solidaritate pentru victimele infracțiunilor intenționate de tip mafiot și violente, prezidat de Comisarul pentru coordonarea inițiativelor de solidaritate pentru victimele infracțiunilor intenționate de tip mafiot și violente, Felice Colombrino , s-au reunit astăzi dedicând sesiunea, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Femeii , victimelor feminicidului și femeilor victime ale violenței și abuzului sexual, deliberând în totalitate aproape 600 mii de euro despăgubiri, semn concret al proximității Statului și a instituțiilor.

În special, comisarul acordat 250. 129, 85 euro drept despăgubire în favoarea membrilor familiei a 7 femei victime ale feminicid , ucise de soțul/soția, în unele cazuri și despărțite sau divorțat, sau de persoane cu care au avut o relație romantică.

Alții 250. 06 s-au alocat în total 9 femei, în unele cazuri încă minore la momentul faptelor, victime ale violenței sexuale și abuzurilor, adesea comise acasă de către concubinator sau membru al familiei.

În plus, în contextul ajutorului economic acordat familiilor de plasament de minori orfani de infracțiuni în familie sau violență de gen, s-au atribuit beneficii, stabilite prin regulament. , pentru un total de euro 000. 85 EURO. Printre competențele pe care legislația le atribuie comisarului extraordinar, de altfel, se numără și susținerea dreptului la studii al orfanilor de „femicicide”, prin burse sau frecvența gratuită la internate sau instituții de învățământ.

#O placere sa te cunosc. Evaluează acest site Piazza del Viminale, 1 – 00184 Roma Centrală telefonică (+ ) 000. 600

Sursa: Statul aproape de femei: aproape 600 mii de euro victimelor feminicidului și violenței