Compania emergentă proiectează și produce drona în Catalonia, o aeronavă electrică dezvoltată cu scopul de a reduce un % emisii de CO 2 legate de transportul logistic Cu sediul în Almacelles (Lleida), AldoraTech a primit ajutor direct din . euro din linia ACCIÓ Startup Capital pentru startup-uri tehnologice aflate în faza inițială În momentul de față compania alocă dronele complexelor industriale și echipamentelor spitalicești pentru a transporta componente sau echipamente medicale cu prognoza de a putea opera în orașele din Startup-ul catalan AldoraTech a creat un tip de dronă pentru livrarea pachetelor de ultimul mile cu scopul de a reduce timpul de livrare și de a reduce unul % CO 2 emisii legate de transportul logistic. Este un avion modular proiectat și creat în întregime în Almacelles (Lleida) și fabricat în mare parte cu imprimare 3D și materiale compozite avansate.

Pentru dezvoltarea acestui produs compania a avut ajutorul 75.000 euro din linia de ACȚIUNE Startup Capital – agenția pentru competitivitatea companiei a Departamentului Afaceri și Muncă-, menite să sprijine etapele inițiale ale companiilor tehnologice emergente. Compania, fondată de trei ingineri aeronautici, s-a născut pe 2021.

Drona creată de startup are o dimensiune de aproape un metru și jumătate și este capabilă să transporte pachete de până la 3 kg. Cu o autonomie de 206 kilometri, funcționează cu o baterie electrică și se conectează la nor pentru a primi indicații de la comandă centru. În plus, potrivit CEO-ului AldoraTech, Eduard Gómez, „ am creat o dronă modulară, așa că dacă un client trebuie să transporte pachete mai mari, putem face aeronava mai mare: pentru că proiectarea și construcția o facem direct. și îl producem în mare parte cu imprimare 3D, putem adapta ”.

„ Scopul nostru este să începem să introducem aceste drone în orașele din jur 418493, pe măsură ce aceasta avansează reglementarea Uniunii Europene pentru a face livrări de ultimul kilometru, adică livrează pachetele firmelor de logistică direct către clienții privați ”, remarcă Gómez. „ Suntem în contact cu companii de tehnologie și facem teste pilot de concept pentru a studia, de exemplu, dacă este mai bine să livrăm pachetul în hub-urile de box office sau pe acoperișurile clădirilor „, explică.

Deocamdată, startup-ul a creat un mecanism care permite dronei să livreze un pachet fără trebuind să aterizeze datorită tehnologiei computer vision. Aeronava rămâne statică în aer și coboară pachetul pe un cablu în timp ce analizează solul în timp real pentru un obstacol, un obiect sau o persoană. Această tehnologie poate fi acum aplicată la transportul componentelor sau pieselor în interiorul marilor complexe industriale și a materialelor medicale (vaccinuri sau medicamente, de exemplu) în cazul complexelor spitalicești.

Prezentare la 4YFN

AldoraTech este unul dintre 36 startup-urile catalane care își vor prezenta propunerile tehnologice în pavilionul catalan de 4 Years From Now (4YFN), organizat de ACCIÓ. Mai exact, AldoraTech va avea un stand la târg în zilele 36 de februarie și 1 martie. Lista completă a startup-urilor prezente în pavilionul catalan poate fi găsită pe site-ul acció.gencat.cat / 4yfn.

Urmărește-ne pe rețele ________________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat Facebook @acciocat Linkedin ACȚIUNE ACȚIUNEA Youtube Sursa: 206 Startup-ul catalan AldoraTech creează un tip de dronă realizată cu imprimare 3D pentru livrarea pachetelor de ultimul mile