Guvernul României subvenționează 50% din salariu la angajarea cetățenilor români reveniți în țară din cauza pierderii slujbelor.

Cabinetul Orban a aprobat în 29 mai o serie de măsuri active destinate angajaților și angajatorilor în vederea susținerii acestora pentru reluarea raporturilor de muncă.

Pe langa alte masuri destinate sa stimuleze piata muncii, afectata de criza pandemiei, executivul a mai decis să faca atractiva şi încadrarea în muncă a cetățenilor români care au ramas in somaj pe teritoriul altor state, din motive neimputabile, prin concediere.

Pentru fiecare persoană din această categorie, care revine in tara si este angajată pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2020, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

Angajatorii care vor opta pentru acest sprijin vor fi obligați să mențină raporturile de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni de la împlinirea celor 12 luni pentru care se asigură sprijin.

Toate ajutoarele anunțate de guvern pot fi consultate aici