Răspândirea valorilor sportive în societate dar și promovarea activităților sportive pentru personalul Detașamentului de Pompieri și bunăstarea psiho-fizică a acestora. Pentru aceste obiective, Detașamentele de Pompieri, Salvarea Publică și Apărarea Civilă au început o colaborare cu Sport și Sănătate, firmă internă a Ministerului Economiei și Finanțelor.

În prezența Subsecretarul cu responsabilitate pentru sport, Valentina Vezzali, și subsecretarul Carlo Sibilia, a fost de fapt semnat un memorandum de înțelegere între șeful departamentului Laura Lega și președintele și CEO al Sport și Sănătate, Vito Cozzoli.

Departamentul va sprijini inițiative de încurajare a tinerilor să facă sport și să învețe despre rolul social al Detașamentului de Pompieri, tot prin angajamentul Grupului Sportiv al Pompierilor Fiamme Rosse. În plus, acordul prevede utilizarea de facilităţi sportive pentru toate segmentele populaţiei pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos prin sport, implementând în mod concret principiul dreptului la sport pentru toţi.

Sportul şi Sănătatea se obligă să sprijinirea Grupurilor Sportive de Pompieri în promovarea și practicarea sportului ca instrument de protejare a sănătății și de întărire a coeziunii sociale, inclusiv prin finanțarea de proiecte pentru punerea în valoare, consolidarea, în siguranță și menținerea în bună stare de conservare a sportului; facilitati detinute de Organismul National.

Pentru realizarea obiectivelor indicate in protocol, o comisie tehnico-stiintifica formata din patru membri, doi desemnati de la Sport si Sanatate si doi de la Departament.

# O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) . 4651

Sursa: Detașament Sport și Pompieri : o combinație pentru a încuraja tinerii să facă sport