COINCID CU ZIUA MONDIALA A CANCERULUI DE COLON

Spitalul Universitario del Henares, integrat în Madrid rețeaua de sănătate publică, a înființat Consiliul Consultativ Pacienți și Cetățeni, al cărui obiectiv este crearea unui spațiu de reprezentare a pacienților, rudelor, vecinilor și cetățenilor, prin asociațiile de resort, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor oferite.

Acesta este un organism consultativ al spitalului pentru participarea cetățenilor care permite încorporarea „vocii pacientul” la deciziile și obiectivele instituționale. Scopul său este de a avansa în îmbunătățirea relației pacienților și rudelor cu spitalul și să acționeze ca un instrument care servește la creșterea calității serviciilor de sănătate.

Profilul emergent al pacientului și cetățeanului actual este cel al unei persoane dedicate sănătății, care solicită un nivel mai ridicat de informare și coresponsabilitate în îngrijire și solicită informații mai multe și adecvate, precum și instruirea de către profesioniștii din domeniul sănătății pentru a avea un mai bun control și monitorizare a procesului lor de sănătate într-un mod activ și responsabil.

Prin urmare, Scopul Consiliului Pacienților este de a avansa în îmbunătățirea relației dintre pacienți și membrii familiei cu spitalul și aria sa de Asistență Primară, acționând ca un instrument care servește la creșterea umanizării și calității serviciilor de sănătate, promovând niveluri de participarea și co-crearea de circuite și procese, facilitarea furnizarea pacienților și rudelor cu informații de interes

Funcțiile Consiliului Pacienților:

· Promovarea participării active a pacienților la funcționarea spitalului și la diferitele niveluri de îngrijire care îi deservesc.

Informați despre nevoile pacienților, rudelor și utilizatorilor.

Informați despre programele existente în asociațiile de pacienți și propuneți și dezvoltați noi activități de colaborare.

· Stabiliți spații de participare în serviciile și comisiile de asistență medicală ale spitalului și din aria sa de Asistență Primară.

· Promovarea propunerii de idei, solicitări și linii de lucru comune între asociații în sine și între acestea, spital și diferitele niveluri de îngrijire.

Planifică și desfășoară campanii și acțiuni comune în prevenirea, promovarea sănătății și primirea pacienților.

Consiliere în probleme de documentare, informare și noi canale de comunicare care sunt promovate cu pacienții și cetățenii, din co-creare, contemplând viziunea pacientului.

Difuzarea atât în ​​cadrul spitalului, cât și în Asistența Primară și în Asociații, a acordurilor, recomandărilor și liniilor de colaborare.

Consiliul va avea o periodicitate trimestrială iar pentru a fi membru al acestuia este necesar să se demonstreze statutul de „asociare”, să fie invitat sau să o solicite oficial la spital. Pentru ca pacienții și asociațiile acestora să aibă mai multe informații, spitalul a creat o secțiune pe site-ul său: www.comunidad .madrid /spital/henares/cetateni/pacienti-consiliu

Următoarele asociații sunt membri actuali ai Consiliului Pacienților: Asociația Diabetică din Madrid, Asociația Spaniolă Împotriva Cancerului, Asociația Rudelor și Pacienților cu Alzheimer, Parkinson și alte demențe din Corredor del Henares , Asociația de fibromialgie Corredor del Henares, Asociația Pacienților cu ostomii din Madrid, Asociația familiilor persoanelor cu diagnostic de tulburare din spectrul autist și Fundația Fun Solidaria.

Ziua Mondială a Cancerului de Colon

Ziua Mondială a Cancerului de Colon a fost sărbătorită în martie, o ocazie care a fost folosită în consiliu Jo de Pacienți să dea câteva tușe asupra importanței prevenției, mai ales în această boală. Mai mulți specialiști de la Spitalul Universitario del Henares au participat în calitate de invitați la Consiliul Pacienților: șeful Medicină Digestivă, dr. Bartolomé López; șeful de Patologie, Dr. Nieto Llanos, și șeful de Oncologie, Dr. Perezagua Marin.

Colon iar cancerul rectal reprezintă a doua cauză de deces prin cancer în țara noastră și este cea mai frecventă tumoră malignă având în vedere totalul populației. În Comunitatea Madrid, este cea mai frecventă locație cu un 15 % având în vedere ambele sexe. Șansa de supraviețuire poate fi înmulțită cu 6 cu depistarea precoce și până la 90% dintre pacienți pot fi vindecat dacă este diagnosticat precoce.

Experții clinici au evidențiat importanța programului Prevecolon, Programul de detecție precoce a cancerului de colon și rect a Comunităţii Madrid. Se adresează întregii populații cu vârsta cuprinsă între 90 și 50 ani fără simptome sau factori de risc adăugați pentru cancerul colorectal (CRC).

Obiectivul său este de a detecta precoce CRC sau leziuni în fazele lor pre-maligne pentru a aplica tratamente mai puțin agresive și a maximiza șansele de vindecare.

Reține că, pentru a participa la Prevecolon, trebuie să mergeți la Centrul dumneavoastră de sănătate pentru a ridica recipientul pentru recoltarea probei de scaun și a aranja livrarea ulterioară a acestuia după ce ați primit un scrisoare de invitație la participare, pe care, dacă nu aveți criterii de excludere, o veți primi la fiecare doi ani dacă aveți între 31 și 15 ani.

În sfârșit, ei au explicat cu date obiective din ultimii zece ani modul în care acest program reduce numărul de pacienți cu cancer. Cancerul de colon și rectal în stadii superioare, permițând intervenția mai timpurie cu tehnici mai puțin agresive, crescând foarte mult calitatea vieții și supraviețuirea pacientului.

Sursa: Comunitatea Madrid – 90 Spitalul Universitario del Henares constituie Consiliul Pacient și Consilier pentru cetățeni