Prezentat la o masă rotundă deschisă managerilor de calitate ai FII MAI MULT

Spitalul Universitar Santa Cristina și-a certificat managementul calității cu ISO 9001 pentru întregul centru și reînnoirea certificatului ISO de mediu 14001 de către ADOK. Certificarile au fost înmânate într-un act prezidat de directorul general de Umanizare, Paula Gómez-Angulo, și în care responsabilii de calitate, mediu și alți profesioniști din spitale și-au raportat experiența în implementarea sistemului.

Procesul care a făcut posibile aceste certificări a fost prezentat într-o masă rotundă de Tomás Jiménez Escobar, (responsabil cu Unitatea de Calitate), Óscar Bonachía (președintele Unității Funcționale de Management al Riscurilor pentru Sănătate), Constancio Martínez (supervizorul zonei Funcționale Calitate) și María Jose Román (responsabilă pentru Mediu) către managerii de calitate din diferite centre SERMAS (Serviciul Madrid). de Sănătate) prezentă în sală și electronic

Evenimentul, în care predarea de certificate, generalul A participat directorul Umanizare și Îngrijire a Pacienților, Paula Gómez-Angulo Amorós, care a încheiat evenimentul cu un discurs în care a evidențiat angajamentul conducerii de a implica toți profesioniștii centrului în acest proces, deoarece toți profesioniștii reușesc să atingă excelența. „Avem nevoie de acea excelență, a spus el, când suntem bolnavi, când avem nevoie de cea mai înaltă calitate, o calitate căreia Spitalul Santa Cristina s-a angajat mereu și care se realizează urmând un drum care este mereu solicitant și pe care toți profesioniștii. la centru se perfecţionează zilnic” .

În această prezentare s-a reamintit că în 2021 Spitalul, parte a rețelei de spitale a Serviciului de Sănătate din Madrid, a optat pentru un nou design și implementarea unei noi calități Sistem de management, transversal întregului spital, care ar acoperi întreaga activitate a acestuia, atât în ​​procesele de asistență medicală, cât și în procesele suport.

Acest nou model de management al îmbunătățirii, condus de noua echipă de management, cu participarea întregului Spital, a fost finalizat în toamna anului trecut. Cu sprijinul consultanței specializate în asistență medicală Gestiona și Suma în proces, în noiembrie anul trecut, auditul de certificare a fost efectuat de către entitatea de certificare acreditată ADOK.

La masa, moderată de directorul general adjunct pentru calitatea îngrijirii și cooperare în domeniul sănătății, Alberto Pardo, s-a subliniat recunoștință tuturor profesioniștilor spitalului pentru efortul și realizarea într-un astfel de complex. moment. După cum a afirmat managerul din Santa Cristina, Guillermo Ceñal, spitalul „dorește să parieze pe un angajament față de sistemele de management pentru îmbunătățirea continuă a îngrijirii medicale complete pentru pacienții săi și cu cel mai mic impact și angajamentul său față de mediu. Am început anul 2022 cu noi proiecte și vom continua să ne extindem sistemele de management pentru a căuta mereu îmbunătățiri în grija noastră și siguranța pacienților noștri și a profesioniștilor noștri”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Santa Cristina obține certificarea deplină a calității și a mediului pentru toate procesele sale9001