#Madrid –

GARANTĂ ASISTENȚĂ DE CALITATE, EFICIENTĂ, SIGURĂ, ACCESIBILĂ ȘI REZOLUTIVĂ

Spitalul Universitar Henares, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, a primit recunoașterea Quality Healthcare (QH) pentru efortul continuu al profesioniștilor săi și angajamentul față de tehnologie și inovare, care îi permit să fie poziționat astăzi printre cele mai bune centre de sănătate din Spania, după ce am analizat peste o sută de indicatori din cinci sute de centre de pe întreg teritoriul național. Doar treisprezece dintre ei, inclusiv Henares, au reușit să obțină, în premieră, această prestigioasă recunoaștere acordată de Fundația IDIS.

El Spitalul Universitar Henares are un sistem de calitate implementat de ani de zile care a determinat-o să obțină Sigiliul EFQM în 2021. În prezent este cufundată într-un nou proces strategic de schimbare și evoluție, pe care profesioniștii l-au numit „Privindu-se spre viitor” și care stabilește pilonii de bază ai Spitalul Universitar Henares: excelență, prestigiu, apropiere și umanitate.

Recunoașterile QH sunt un sistem de pionierat care recunoaște excelența în calitatea asistenței medicale organizațiilor care înțeleg calitatea ca o cultură a îmbunătățirii continue. Are un sistem de îmbunătățire progresivă, de la nivelul de acces, realizat în acest apel de către Hospital del Henares, până la cel mai înalt nivel acreditabil: sigiliul QH de trei stele.

În această ediție au fost evaluate un total de 127 de cereri; 37 să obțină recunoașterea pentru prima dată, 17 să își îmbunătățească categoria și 73 să reînnoiască sigiliul obținut în apelul precedent. Un juriu analizează mai mult de o sută de indicatori pentru a măsura gradul de calitate în îngrijire, accesibilitate, siguranța pacienților, rezoluția îngrijirii și eficiența. Participarea la această recunoaștere este un semn al dorinței de îmbunătățire continuă și constituie un impuls de promovare a calității în rândul profesioniștilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Henares primește Recunoașterea QH pentru calitatea managementului sănătății