REZULTATELE GRUPURILOR DE LUCRU SPITALICE ŞI AERONUTICĂ PREZENTATE

Spitalul Universitar Getafe și Uzina Airbus Getafe au prezentat rezultatele celui de-al doilea Proiect Operațional Colaborativ care a analizat organizarea și funcționarea centrului în grupuri de lucru formate din 70 de profesioniști din toate categoriile Spitalului, precum și ingineri din diferite zonele uzinei Getafe Airbus. Obiectivul inițiativei, care este o continuare a primului proiect comun din 2018, este de a împărtăși modele de management și de a căuta oportunități de îmbunătățire care să beneficieze asistența medicală, precum și procesele de producție aeronautică.

Directorul general de cercetare, predare și inovare al Comunității Madrid, Mª Luz de los Mártires Almingol; însoțit de directorul general al Spitalului Universitar Getafe, Miguel Ángel Andrés Molinero; iar directorul Uzinei de avioane comerciale Airbus din Getafe, Jesús López Medina, a prezidat întâlnirea în care liderii fiecărui grup au prezentat progresele înregistrate.

Mª Luz de los Mártires a subliniat că baza proiectului „este ca profesioniștii înșiși să fie arhitecții analizării și schimbării proceselor din domeniul în care lucrează, deoarece știu mai bine decât oricine ce este mai bine pentru ei. fi realizat. Îmbunătățirea trebuie să vină cu abordările și propunerile lor”. La rândul său, Miguel Ángel Andrés Molinero a subliniat „natura inovatoare a iniţiativei, care ne permite o schimbare culturală şi creează o şcoală graţie ajutorului Airbus şi a metodologiei LEAN”.

„Este incitant și în același timp surprinzător să vedem sinergiile care se creează între două sectoare atât de diferite. Concluziile la care au ajuns grupurile de lucru ne permit să implementăm îmbunătățiri de proces în zonele noastre de producție”, a subliniat Jesús López Medina.

metodologia de lucru

Între lunile februarie și decembrie s-au desfășurat mai multe sesiuni de lucru prin aplicarea metodologiei „LEAN” și pe baza Airbus Operations System (AOS, în acronimul său în engleză), în care au fost analizate procesele. zonele selectate și, în urma analizei, diferitele grupuri de lucru generează și implementează propuneri de îmbunătățire cu planuri concrete de implementare.

Zonele de lucru ale Spitalului afectează Farmacia, Admiterea, Spitalizarea Zonei Medicale, Radiodiagnostic, Prevenirea Riscurilor Ocupaționale, Zona Chirurgicală, Absenteism, Ergonomia, Bune Practici și Managementul obiectivelor.

Dintre proiecte se remarcă spitalizarea comună a bolnavilor renali (dializă) și patologia vasculară, care crește calitatea, siguranța și eficiența îngrijirilor grație îmbunătățirii comunicării și modificării procedurilor, reușind de asemenea să eficientizeze hemodializa și să reducă media. stau.

O altă grupă reproiectează întregul proces de spitalizare (de la internare până la externare), cu scopul de a îmbunătăți comunicarea, instruirea și monitorizarea pacienților, cu instalarea de panouri de management vizual care să faciliteze cunoașterea diferiților profesioniști în fiecare moment exact a evoluției acesteia.

În domeniul radiologiei, s-au conceput măsuri de îmbunătățire a solicitării și efectuării analizelor pentru pacienții internați prin implementarea de file specifice în fișa medicală electronică, modificări ale citărilor și gruparea testelor cu scopul realizării de înaltă rezoluție (test, diagnostic). și tratament în aceeași zi).

În Farmacie, grupul de lucru comun implementează acțiuni de îmbunătățire a eliberării de medicamente către pacienții internați prin încorporarea mai multor cabinete inteligente, reînnoirea cărucioarelor de eliberare și consolidarea sistemelor de informare și management vizual între Nursing pe secții și acest Serviciu.

Îmbunătățiri introduse în Airbus

Pe de altă parte, la Airbus iese în evidență proiectul „Conferințe tehnice”, care a fost deja derulat la uzina de la Getafe, bazat pe modelul de schimb de bune practici, formare continuă și transmitere de cunoștințe între echipe multidisciplinare din diferite domenii. De asemenea, este de remarcat proiectul ANDON Visualization, un sistem de alertă utilizat în Airbus, unde au fost aplicate îmbunătățiri inspirate din managementul vizual al programărilor și programărilor spitalicești.

Un alt grup a lucrat la îmbunătățirea procesării imaginii roboților folosiți în Airbus, dezvoltând o aplicație care permite o analiză mai precisă a forajului care se efectuează în avioane. În sfârșit, în zonele de lucru de birou și atelier, s-a lucrat la ergonomia predictivă încercând să evalueze efectul trecerii timpului asupra oamenilor, susținută de simulatoare de îmbătrânire.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Getafe și Airbus îmbunătățesc managementul datorită proiectului de colaborare comună