#Madrid –

FORMARE SPECIALIZATĂ ÎN SĂNĂTATE

Spitalul Universitar din Fuenlabrada a susținut o conferință dedicată rezidenților care au ales acest spital public din Comunitatea Madrid pentru a-și finaliza pregătirea medicală de specialitate. În cadrul acestui eveniment, centrul i-a primit pe cei 52 de noi rezidenți din Medicină (MIR), Nursing (EIR), Farmacie (FIR) și Psihologie Clinică (PIR) care încep o nouă etapă anul acesta și și-a luat rămas bun de la cei 48 de rezidenți. care şi-au finalizat pregătirea ca specialişti.

Evenimentul a fost inaugurat de șeful de Medicină Internă de la Spitalul Universitar din Fuenlabrada, Antonio Zapatero Gaviria, care a fost însoțit de directorul medical, Justo Ruiz Ruiz; președintele Comisiei de predare și șef de studii, Juan Hinojosa Mena-Bernal; fostul tutor al Sistemului Digestiv Fernando García Durán și rezidentul de Medicină Intensivă al centrului Gema Díaz Cuero.

În cadrul intervențiilor diferiților asistenți, viitorilor specialiști li s-a reamintit că acum începe o perioadă de pregătire solicitantă, dar foarte plină de satisfacții. Pe de altă parte, acelor profesioniști care au devenit deja specialiști li s-a mulțumit pentru angajamentul din ultimii ani și au fost înmânate diplome înainte de închidere.

Săptămâna aceasta este planificat un plan de primire pentru viitorii specialiști care include diferite cursuri pentru ca aceștia să cunoască cele mai importante aspecte ale organizației pe perioada rezidențiatului. Prima sesiune va aborda regulile și procedurile generale la care vor avea acces rezidenții. În plus, acest plan de primire include sesiuni legate de dreptul pacientului la intimitate, prevenire și igiena mâinilor, siguranța pacientului și umanizarea îngrijirii sănătății și imaginea instituțională, printre altele.

Formare specializată în sănătate la HUF

Spitalul Universitar din Fuenlabrada și profesioniștii săi au un angajament ferm față de predare, așa cum demonstrează implicarea lor atât în ​​formarea medicală de specialitate, cât și în studiile de licență și postuniversitare. Ca noutate, anul acesta oferta cu MIR s-a extins cu un loc pentru Medicina Preventiva si Sanatate Publica iar pentru urmatorul apel de pregatire medicala de specialitate, la randul sau, va fi extinsa din nou cu un loc al doilea pentru specialitatea Anestezie si Resuscitare și alta de Endocrinologie și Nutriție.

În cazul medicilor rezidenți interni (MIR), acest centru spitalicesc are următoarea ofertă de formare: Analize Clinice (2), Anatomie Patologică (1), Anestezie și Resuscitare (2), Aparatul Digestiv (1), Chirurgie Generală și Ap. Digestivă (2) Chirurgie și Traumatologie Ortopedică (1), Dermatologie și Venerologie Medico-chirurgicală (2), Endocrinologie și Nutriție (1), Medicină Fizică și Recuperare (1), Medicină Intensivă (1), Medicină Internă (3 ) , Medicină Preventivă și Sănătate Publică (1), Oftalmologie (2), Oncologie Medicală (1), Otorinolaringologie (1), Radiodiagnostic (2), Urologie (1), Obstetrică și Ginecologie (2), Pediatrie (3), Psihiatrie ( 2), Medicina Muncii (1) și Medicina de familie și comunitară (8).

Restul locurilor de pregătire medicală de specialitate (EIR), (FIR) și (PIR) ale spitalului sunt repartizate astfel: Asistenta pediatrică (2), Asistență medicală de sănătate mintală (2), Asistență medicală obstetrico-ginecologică (3), Asistență medicală ocupațională (1). ), Asistență medicală de familie și comunitate (3), Farmacia spitalicească (1) și Psihologie clinică (1).

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar din Fuenlabrada primește 52 de noi rezidenți