#Madrid –

PENTRU AL ȘESEA AN

Spitalul Universitar din Fuenlabrada a participat pentru al șaselea an ca spital primitor pentru participanții europeni la programul HOPE, acronim care se referă la instituția neguvernamentală care îl organizează, Federația Europeană a Spitalelor și Serviciilor de Sănătate. Această organizație internațională non-profit este formată din 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Elveția și Republica Serbia.

Din 2015, Spitalul Universitar din Fuenlabrada este implicat în această inițiativă al cărei scop este de a obține o mai bună înțelegere a funcționării sistemelor sanitare și spitalicești ale Uniunii Europene și de a facilita cooperarea, schimbul și libera circulație a profesioniștilor din domeniul sănătății.

Pentru aceasta, acest centru spitalicesc public din Comunitatea Madrid a dezvoltat și desfășurat un program intens de imersiune în acele domenii de interes care se remarcă prin excelență și fără consimțământul cărora nu ar fi fost posibil să se fi atins standardele actuale de calitate care se traduc. la o asistență medicală mai bună. Experiența se va încheia la începutul lunii iunie la Bruxelles, la Congresul Agora HOPE, unde vor fi prezentate lucrările tuturor participanților.

Fiecare ediție a programului HOPE se concentrează pe o temă, anul acesta a fost mediul și provocările pe care le ridică sistemele naționale de sănătate. În acest domeniu, din Zona Dezvoltare, Calitate și Responsabilitate Socială Corporativă, spitalul desfășoară diferite acțiuni care vizează profesioniștii din domeniul sănătății și non-sănătății pentru a-i conștientiza importanța protecției și îngrijirii mediului într-un mediu de lucru.

continutul programului

Timp de două săptămâni, centrul din Madrid a primit doi profesioniști europeni de la Spitalul Universitar Aarhus din Danemarca și Viena Healthcare Group, împărtășind programul pentru încă două săptămâni cu Spitalul General Universitar Reina Sofía din Murcia.

În această perioadă, reprezentanții europeni au aflat din prima mână despre diferite domenii de îngrijire și non-îngrijire ale spitalului, printre care: departamentul de Nursing, departamentul de Continuitate a îngrijirii, domeniile de îngrijire a pacientului, dezvoltare, calitate și responsabilitate socială. , Sisteme informaționale , Control de gestiune si zona economico-financiara si Biroul Comunicare.

În cadrul acestui schimb de sănătate, profesioniștii implicați în programul HOPE au avut ocazia să cunoască alte entități sanitare precum SUMMA 112, Centrul de Sănătate Francez pentru a vedea de aproape funcționarea Asistenței Primare, sediul Serviciului de Sănătate din Madrid. și Centrul Național de Cercetare a Cancerului (CNIO).

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar din Fuenlabrada participă la programul european de schimb de sănătate