CU OFTALMOLOGIE ȘI ONCOLOGIE CA NOI RESEDINTE

Spitalul Severo Ochoa a încorporat 46 noi rezidenți care își vor desfășura perioada de formare într-una dintre 33 specialități acreditate, cu oftalmologie și oncologie medicală ca noi completări. Toate provin din diferite domenii academice, precum universitățile Complutense, Autonome, Rey Juan Carlos și Francisco de Vitoria, precum și altele din mediul latino-american, precum Venezuela, Columbia și Cuba. Spitalul pregătește în prezent 40 rezidenți, dintre care 30 aparțin Unității de Predare a Sănătății Mintale a Spitalului Universitar José Germain din Leganés.

La ceremonia de primire a noilor rezidenți au participat directorul medical al spitalului, María Teresa Requena, directorul de Nursing, Manuel Ibáñez Pardo, directorii medicali adjuncți, Isabel Melero și Marcos Hernández Pereña și directorul general, Domingo del Cacho.

Del Cacho le-a amintit viitorilor specialiști: responsabilitatea pe care de acum înainte trebuie să o exercite în perioada de pregătire de doi, patru sau cinci ani. „Întotdeauna o vocație în activitatea ta profesională și multă responsabilitate în fiecare decizie pe care o iei în exercitarea practicii tale clinice și sanitare. De asemenea, fundamentală este promovarea valorilor bune, pe care, pe cât posibil, va trebui să le împărtășiți în echipă”.

Două noi specialități acreditate

Oftalmologia și Oncologia Medicală sunt adăugate la lista de 33 specialități acreditate pentru care Spitalul Severo Ochoa rezervă între unu și patru locuri în fiecare an pentru pregătirea viitorilor specialiști.

Toți rezidenții aparțin zonelor medicale, chirurgicale și de îngrijire medicală. Au supravegherea și predarea de 45 tutori, profesioniști din spitale care dirijează pregătirea rezidenților care au repartizat. „Dăruirea și proximitatea personală, un raport de paturi per rezident de 2,5 și un mediu de lucru în care apartenența la o echipă este unul dintre semnele noastre distinctive” sunt, după cum a explicat șeful Studiilor rezidenților, José María Romeo, unele dintre cele mai remarcabile avantaje. să efectueze Rezidențiatul la Spitalul Severo Ochoa.