Acordat de Consiliul Local Complutense

Spitalul Príncipe de Asturias din Alcalá de Henares a a primit Medalia de Aur a orașului Alcalá, ca recunoaștere a muncii profesioniștilor săi împotriva COVID-19. Ceremonia de premiere a avut loc în cadrul ședinței plenare extraordinare desfășurate de Corporația Municipală la Teatro Salón Cervantes. „În numele fiecăruia dintre lucrătorii spitalului, vă mulțumesc, vă mulțumesc și vă mulțumesc”, a subliniat directorul general al acestui spital public din Comunitatea Madrid, dr. Mª Dolores Rubio y Lleonart.

„În acești doi ani – a amintit directorul general al Spitalului Universitar Príncipe of Asturias – ei au fost cu adevărat protagoniștii”. De la primul până la ultimul, profesioniștii, după cum a explicat el, „și-au dat tot efortul și dăruirea în acești doi ani de greutăți. Ei sunt cei care merită această recunoaștere”. „Multe mulțumiri primarului, Consiliului Local, Corporației, consilierilor care alcătuiesc acest Consiliu Local și orașului Alcalá de Henares”, a conchis dr. Rubio y Lleonart.
Carmen Soldevilla, supervizorul Serviciului de Admitere HUPA, a participat la eveniment împreună cu Juan Ángel Muñoz, șeful Educației Continue la Spital și prodecan adjunct al Facultății de Nursing al Universității din Alcalá și Dr. Alberto García Lledó, șeful Serviciului de Cardiologie al Centrului.

Soldevilla povestește care au fost acele săptămâni de la începutul pandemiei de genul: „Nici populația și nici profesioniștii nu au fost pregătiți să facă față acestei situații, a fost prea mult pentru noi.” Îndrumătorul de admitere a lucrat la Centru încă de la înființare: „Simt că e ceva de-al meu, este a doua mea casă. . S-a născut fiica mea, părinții mei au murit și am prieteni și colegi foarte buni”.

El își amintește de acele zile „sprijinul necondiționat al fiecăruia dintre colegii mei din serviciul Admitere”, precum și munca celorlalți profesioniști din toate categoriile, servicii și unități ale HUPA, care „au făcut tot și mai mult decât au putut”. Recunoștința sa, de asemenea „necondiționată”, se îndreaptă către profesioniștii ambulanței, către restul spitalelor, către Forțele de Securitate, pompieri, Medici Fără Frontiere, asociații, firme private, supermarketuri etc: „Ați fost cu toții acolo când am avut nevoie de voi. ” . Și încheie spunând că „aplauzele voastre încă răsună în timpanele noastre”.

Responsabilul cu Formarea Continuă la Spital și subdecanul adjunct al Facultății de Asistenta medicală de la Universitatea din Alcalá mulțumește pentru că „în acele zile de memorie dureroasă, de a nu ști cu ce ne confruntăm, de temeri și incertitudini, dar cu aplauzele lor, ne-au dat puterea de care aveam nevoie pentru a continua să facem ceea ce a fost, este și va fie întotdeauna dreptul lor și datoria noastră, lucrați în beneficiul sănătății publice”.

Juan Ángel Muñoz nu uită oamenii care au murit în timpul pandemiei. Nici dr. Alberto García Lledó, care numește primul val de COVID- „flood” și povestește o experiență la persoana întâi. „În lunile martie și aprilie ale 2020 – explică el – întreg Serviciul de Cardiologie, ca mulți alții, a fost dedicat tratării pacienților cu COVID. Am mers la Serviciul de Urgență, în calitate de stagiar la Urgențe, ca sprijin de la un coleg din acel serviciu”.

Donații
„A fost o vreme”, își amintește dr. García Lledó, „în care donațiile de la Acolo au fost atât de mulți cetățeni că a fost necesar să se înființeze un nou depozit și să-și organizeze cartierul. Dintre acele donații, precum „apa în mai”, el se concentrează pe două pe care profesioniștii „și-au atins sufletul într-un mod cu totul deosebit: rochiile pe care ni le-ai făcut cu mâinile tale și ecranele decorate de copii, pline de dragostea și a inocenței (cu ei s-ar putea construi un muzeu). Într-una din zile, când mă îmbrăcam pentru a intra în zona roșie a urgențelor, am putut vedea de unde venea protecția pe care o puneam. Am făcut o fotografie și i-am trimis-o fiicei mele celei mici, care este profesoară: „azi mă protejează școala ta”. Nimic nu dă mai multă valoare sau mai multă putere decât să te simți iubit de cei dragi. În cazul nostru, pentru orașul nostru”.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2020 Prințul Spitalul din Asturias primește medalia de aur de la orașul Alcalá, ca recunoaștere a muncii profesioniștilor săi împotriva COVID-06