#Madrid –

Centrul are 300 de rezidenți în pregătire și 34 de specialități acreditate

Spitalul Universitar Príncipe de Asturias (HUPA) din Alcalá de Henares a primit noua clasă de rezidenți care își vor desfășura perioada de formare specializată. Anul acesta, în care tradiționalul act de întâmpinare și rămas bun a fost recuperat în aceeași zi cu care se făcea înainte de pandemia de COVID-19, s-au alăturat 86 de rezidenți, care vor face diferite specialități în Medicină, Asistentă, Psihologie și Farmacie. Acest spital public din Comunitatea Madrid are 300 de rezidenți în curs de formare și 34 de specialități acreditate.

În fiecare an, Spitalul Príncipe de Asturias organizează o sesiune de informare care reunește rezidenții care și-au încheiat perioada de pregătire de specialitate la spital și cei care sunt interesați să înceapă această formare la Centru. După această zi a Ușilor Deschise, desfășurată cu această ocazie pe 22 martie, are loc ceremonia de întâmpinare și rămas bun cu participarea rezidenților care povestesc experiențele lor în centru, precum și a echipei de conducere a centrului și a șefilor de Didactic. Comision.

În această ediție, rezidenții au fost reprezentați de dr. Yousef Allaoua (Chirurgie generală) și dr. Lucía Pinto Pulido și Elena García Verdú (Dermatologie), care au fost însărcinate să povestească diferite aspecte cheie din viața de zi cu zi a unui rezident de spital într-un mod relaxat și distractiv (cum să ajungi la HUPA, interacțiunea cu tutorii și colegii rezidenți, anecdote despre învățare, antrenament…).

De asemenea, în fiecare an, are loc o intervenție specială a unui șef de serviciu, care cu această ocazie a fost responsabilul de Endocrinologie și Nutriție, dr. Julia Álvarez. În expunerea sa îndrăzneață, el a evidențiat acest act ca „o întâlnire la un punct de-a lungul drumului”, văzută „de la început sau de la linia de sosire și că uneori a fost și va fi dificil, dar în același timp incitant. „pentru cei care încep, dar și pentru cei care termină.

Citând pe Don Quijote și celebra sa frază „fiecare este creatorul propriei fericiri”, el a evidențiat: „Și fericirea ta este astăzi aici. Această cale pe care ați ales-o nu este doar o cale profesională, este o cale de viață. Experiențele voastre în ea vor fi pline de viață, iluzie, acel motor care vă mișcă în fiecare zi, efort, recompensă și o listă lungă de emoții care vă trec cu siguranță prin cap în acest moment și prin capetele colegilor care au ajuns. sfârşitul acestui drum, de data aceasta împărtăşit cu un scop anume, pregătirea dumneavoastră ca specialişti”.

Ulterior, a proiectat un nor de cuvinte precum „vocație, iluzie, efort, învățare, frică, camaraderie, empatie, pacienți, recunoaștere, nervozitate, responsabilitate, dăruire, demnitate a pacienților și demnitatea profesioniștilor, sentiment de apartenență…”. , a reamintit importanța de a face lucrurile bine și sentimentul de apartenență la HUPA pentru a încheia prezentarea cu patru mesaje: lucrul pentru și pentru pacienți; învață, bucură-te și ajută; creșteți ca oameni și ca profesioniști și nu uitați niciodată unde ați fost instruiți.

În numele Direcției Medicale, dr. Teófilo Lozano, director medical adjunct, a indicat că această fază a pregătirii trebuie trăită „cu entuziasm”, „este ceva necesar”. „Este o etapă de pregătire, dar vei continua să te antrenezi toată viața”, a subliniat directorul de Nursing, María Eugenia Pinar, care a amintit și de rădăcinile pe care Spitalul le are cu orașul Alcalá de Henares.

Directorul general al Centrului, Dr. Mª Dolores Rubio y Lleonart, a reamintit că Spitalul Príncipe de Asturias este „un spital grozav” pentru învățare. „Pentru cei care pleacă – au explicat dr. Rubio și Lleonart – sperăm că veți avea grijă, îngriji, îmbunătăți, ușura pacientul, precum și obțineți provocările personale, care cu siguranță vor fi interesante în această nouă etapă care începeți ca specialiști”.

În ceea ce privește noii rezidenți care sunt încorporați, directorul general al Centrului a reamintit caracterul „universitar” al HUPA, care se află în campusul „una dintre cele mai vechi universități din lume”. Spitalul, care și-a deschis porțile în noiembrie 1987, a început „să atragă talente”, dovadă fiind faptul că mulți dintre acei profesioniști care au început să lucreze la Príncipe de Asturias „sunt acum profesioniști de mare prestigiu”. „Centrul vă va ajuta să creșteți ca profesioniști și ca oameni: vă veți familiariza și vă veți alătura ca unul în plus”, a adăugat el.

Șefa de studii a Centrului, Susana Medina, a afirmat că este un act în care se pune în scenă transmiterea cunoștințelor și aptitudinilor, dar și a atitudinilor, având întotdeauna ca referință că centrul activității profesionale este pacientul. .

Procesul de formare a rezidenților

În acest proces sunt implicați Conducerea Centrului, Comisia Didactică, Unitățile de predare cu rol fundamental de tutore a rezidenților și fiecare dintre profesioniștii care lucrează la HUPA. Scopul este de a face din acesta un spital atractiv, atât pentru profesioniștii săi, cât și pentru cei care aleg HUPA pentru formare.

Caracterul didactic al centrului din Alcalá, situat în campusul Universității din Alcalá, face parte din semnul său distinctiv, atât în ​​ceea ce privește formarea de licență, absolvenți, cât și de specialitate pentru rezidenți. Centrul are și o Fundație pentru Cercetare Biomedicală, al cărei obiectiv este promovarea și dezvoltarea cercetării.

În cadrul ceremoniei, rezidenții care și-au terminat pregătirea la HUPA au primit cartea „Dating with Cajal”, a lui José Ramón Alonso, profesor de Biologie Celulară la Universitatea din Salamanca. Această lucrare reunește cele mai memorabile reflecții și fraze ale celebrului neuroștiință spaniol Santiago Ramón y Cajal, distins cu Premiul Nobel în 1908.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Príncipe de Asturias primește 86 de noi rezidenți care vor fi pregătiți ca specialiști în Medicină, Asistență Medicală, Psihologie și Farmacie