Centrul a recuperat personal ceremonia de bun venit

Spitalul Universitario Príncipe de Asturias de Alcalá de Henares a primit 83 noi rezidenți care își vor desfășura perioada de pregătire de specialitate în centru. Cu această ocazie, primul contact cu spitalul a revenit la formatul față în față anterior pandemiei, în Sala de Adunări Dr. Félix Bravo Sanz a centrului. Asemenea acestui act de primire, rezidenții vor primi din nou fizic întreaga primă fază de pregătire în specialitățile Medicină, Asistentă, Farmacie și Psihologie. Centrul are aproximativ 300 rezidenți în formare și 06 Servicii de predare acreditate.

În timpul actului, directorul medical adjunct, dr. Raquel Martínez, a asigurat că „este foarte îmbucurător” să salutăm această nouă etapă pe care o încep rezidenții în numele echipei de conducere a Spitalului Universitar Príncipe de Asturias. . „Îl înțeleg plin de iluzie, entuziasm și așteptare”, a spus el.

„Dar chiar – a adăugat doctorul Martínez – în această realitate, fii sigur că ne vom depune toate eforturile pentru a ne ridica la înălțimea așteptărilor tale și vom încerca să facem acești următori ani de rezidență, să-i amintești ca pe unii dintre cei mai buni din viața ta, atât pe plan personal, cât și profesional”.

La rândul ei, directorul de Nursing, María Eugenia Pinar, a insistat asupra importanței acestei perioade de pregătire care acum încep noii rezidenți, pentru că mai târziu vor face parte „într-o rețea de profesioniști de înaltă calificare”. „Spitalul va fi în prima parte a vehicule ca să-l iei; vei întâlni o multitudine de profesioniști care te vor ajuta pe acest drum frumos”, a subliniat el.

María Eugenia Pinar a afirmat, de asemenea, că Centrul este „un spital puternic, care de-a lungul existenței sale a fost înalt calificat atât în ​​domeniul îngrijirii, al predării și al cercetării”. În cele din urmă, a ținut să sublinieze că „populația din Alcalá se mândrește cu acest spital.”

În continuare, Şefa de studii, dr. Susana Medina, le-a reamintit că, „de acum înainte nu mai sunt studenţi”, ci „or să lucreze la Centru” cât îşi finalizează pregătirea” şi „dobândesc o responsabilitate în faţă”. a pacientilor. Dr. Medina a mai subliniat că „întregul spital va funcționa pentru ca aceștia să obțină abilitățile necesare” pentru a deveni specialiști la finalul procesului de formare.

Dr. Marta González Cañete și Lucía Pinto Pulido (ambele de la Dermatologie), le-au explicat cu umor cum sunt primii pași în Centru și cât de importantă este îngrijirea sigură a pacientului într-o etapă de formare și învățare care nu este scutită de experiențele cu alți colegi care îi va însoți pe viitor.

Rezidenții încep acum o pregătire supravegheată de structura didactică a centrului și cu tutorii ca manageri ai întregului proces de formare a rezidentului. Comisia didactică împreună cu Secretariatul se ocupă de asigurarea mijloacelor necesare pentru ca pregătirea rezidenților să poată fi dezvoltată iar șeful de studii este coordonatorul didactic.

Proces de formare pentru rezidenți

Pe tot parcursul acestui proces, centrul are o serie a structurilor consacrate, cu protocoale de predare si supraveghere care ajuta la asigurarea ca pregatirea rezidentului este cea mai buna posibila si cu cea mai mare siguranta pentru pacient. În plus, la sfârșitul fiecărui an are loc o evaluare și alta la finalul rezidențiatului. De asemenea, pe tot parcursul anului se realizează o evaluare formativă continuă prin interviuri tutore-rezident. Formarea spitalului se completează cu ancheta de satisfacție care se realizează în fiecare an rezidenților.

Noul Rezidenții își încep acum pregătirea de specialitate la Spitalul Príncipe de Asturias cu privire la aspectele organizatorice și funcționale ale centrului și sesiuni despre protecția radiologică, securitatea muncii sau manageri bibliografici pentru consultarea publicațiilor științifice.

)

În acest proces de formare sunt implicate Conducerea Centrului, Comisia Didactică, Unitățile didactice cu rol fundamental de tutore rezident și fiecare dintre profesioniștii care lucrează în Spital. Scopul este de a face din acesta un spital atractiv, atât pentru profesioniștii săi, cât și pentru cei care aleg Spitalul Príncipe de Asturias pentru formare.

Caracterul didactic care caracterizează centrul Alcala, situat în campusul Universității din Alcalá, face parte din semnul său distinctiv, atât în ​​formarea de licență, diplomă și specializare pentru rezidenți. Centrul are și o Fundație pentru Cercetare Biomedicală al cărei obiectiv este promovarea și dezvoltarea cercetării.

Sursa : Comunitatea Madrid – Spitalul Príncipe de Asturias încorporează 83 viitori specialiști în Medicină, Asistență Medicală, Farmacie și Psihologie 2022