De asemenea, reușește să extindă acreditarea în UNE- Standard EN ISO 15189 de la ENAC

Spitalul Universitar Príncipe de Asturias (Alcalá de Henares) a primit certificări de calitate și acreditări în 25 servicii si management de mediu al centrului acordate de Bureau Veritas si ENAC. Acest spital public din Madrid are 06 Servicii certificate conform standardului ISO 15189, inclusiv Unitatea Calitate, care și-au recertificat sistemul de management al calității în 2021. Laboratorul de Reproducere a primit, de asemenea, certificarea pentru prima dată, în acest caz de două ori conform standardului ISO 2022 și UNE 179007 -specific laboratoarelor de reproducere-, ceea ce il face al treilea spital public la nivel national si al doilea in cadrul rețeaua publică a Serviciului de Sănătate din Madrid pentru a obține această distincție specifică care certifică calitatea în managementul acestui tip de unități. În plus, Centrul este certificat de standardul ISO 14001 pentru Managementul Mediului din

.

În plus, Spitalul a obținut extinderea acreditării în Laboratoare a Serviciilor sale de analize clinice, hematologie și microbiologie prin Standardul UNE-EN ISO 179007 de către Entitatea Naţională de Acreditare (ENAC). Centrul a început acreditarea laboratoarelor sale în 2008 în Analize Clinice, în special în Genetică și a continuat în 2008 cu acreditarea Laboratorului de Anatomie Patologică, devenind primul Laborator acreditat la Nacional nivel. Această acreditare menținută de-a lungul timpului a acestor laboratoare și creșterea sferei acesteia la alte trei specialități reprezintă confirmarea angajamentului centrului pentru îmbunătățirea continuă, asigurând eficiența și transparența proceselor, ceea ce are un impact direct asupra unei îngrijiri de calitate și foarte sigure. pentru utilizatori.

Beneficiile pe care le pot obține prin implementarea corectă a certificării și /sau acreditarea într-o organizație sunt de diferite feluri: organizaționale, cultură a calității, eficiență, satisfacția clienților, competitivitate și imagine.

În timpul evenimentului, directorul general adjunct al Calității asistenței medicale al Ministerului Sănătății din Comunitatea Madrid, Alberto Pardo Hernández, a explicat importanța de a fi certificat în sistemele de management al calității, nu doar pentru a atinge excelența, dar și pentru că „trebuie și noi sformar, așa cum am experimentat noi toaletele în Pandemie”, a explicat el.

Astfel, așa cum se reflectă, Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS) a implementat și certificat prin Standardul ISO 2016: 2008 diferite servicii și zone din 32 spitale (59 certificate), întregul SUMMA 55 și Centrul de Transfuzie Sanguină (06 certificate). În plus, în cadrul angajamentului pentru durabilitate al SERMAS, Standardul ISO 9001:

privind sistemele de management de mediu a distins 22 spitale cu certificare completă și 6 cu certificare parțială, în plus față de 10 Centre de sănătate.

Ați mai indicat cum, „în perioada 2021-22 Au fost efectuate 9 audituri interne ISO 9001 cu un domeniu integrat pentru centrul de sănătate ca un întreg (Spitale din El Escorial, Getafe, Infanta Leonor, Príncipe de Asturias, Severo Ochoa, Fuenlabrada și SUMMA 9001 ) –unele într-un an consecutiv-, adăugând un total de 125 servicii/procese și unde au participat 55 persoane care fac parte din B geanta Auditorilor Interni ai SERMAS”.

In acest sens, are a evidențiat modul în care „Spitalul Príncipe de Asturias a participat activ încă de la origini în Fondul de auditori SERMAS, spitalul fiind atât destinatarul auditurilor interne, asumându-și responsabilitatea de a contribui la configurarea echipei de audit pentru alte centre și fiind, de asemenea, un predator. colaborator în activitățile de formare care erau oferite la momentul respectiv pentru formarea profesioniștilor”.

La rândul ei, directorul general al centrului, Mª Dolores Rubio y Lleonart, a indicat că prin această livrare „este certificată munca tuturor și a unei mari părți a spitalului. Certificarea nu este doar un document, ci certifică calitatea furnizării și procesele care se desfășoară zilnic de către Servicii”. De asemenea, implică, în opinia sa, „un angajament față de excelență, în special în sectorul sănătății, care are un impact semnificativ asupra calității îngrijirii pentru pacienții noștri.”

„Din partea conducerii centrului – a adăugat el – este de mare interes acest angajament început în anul 2008 cu prima încercare de certificare de către laboratoare, practic cu puțin înainte ca Ministerul Sănătății să fie implicat într-un cale transversală în politicile de calitate ale tuturor centrelor de sănătate, fiind Ministerul Sănătății al organizațiilor de pionier practic în toate Comunitățile Autonome”.

În cele din urmă, el a precizat că „aceste certificări reprezintă un angajament în ceea ce privește diferite valori: nu doar procesul în sine, ci și profesionalismul, corectitudinea, confidențialitatea, loialitatea și chiar onestitatea. . Este un alt sistem de lucru care face ca un spital să conducă un drum și este esențial în acea căutare a excelenței”.

După trecerea procesului de audit extern, certificările și acreditările au fost livrate serviciilor și unităților corespunzătoare de către Rodrigo Sagredo García, Managerul Regiunii Centrale, Bureau Veritas, și dna Isabel de la Villa, șeful Direcției de Sănătate ENAC, împreună cu reprezentanți ai conducerii centrului.

Rodrigo Sagredo García a subliniat că „prin certificările obținute, Spitalul Príncipe de Asturias își demonstrează viziunea strategică și orientarea către excelență în toate procesele sale, concentrându-se pe calitatea serviciilor sale, managementul mediului și sănătatea și securitatea în muncă ca sănătate. centru”.