Este primul centru public din Spania certificat ca spital didactic

Gregorio Maternal și Spitalul de Copii Marañón a obținut acreditarea de la Joint Commission International (JCI), principala organizație de certificare și îmbunătățire a calității asistenței medicale din lume. Ministrul adjunct al Sănătății și Sănătății Publice, Antonio Zapatero, a vizitat Marañón pentru a emite certificatul de acreditare și pentru a felicita profesioniștii pentru atingerea acestei etape. Materno-Infantil Gregorio Marañón este primul centru de sănătate publică de nivelul său (foarte complex, de predare și de cercetare) din Spania care a obținut această certificare și care a făcut parte dintr-o organizație precum JCI care reunește spitale de excelență clinică din întreaga lume. . Această acreditare este cea mai pretențioasă în domeniul sănătății, iar realizarea ei demonstrează angajamentul Marañón de a oferi îngrijiri mai sigure și mai eficiente pacientului.

Spitalul General Universitario Gregorio Marañón a lucrat de ani de zile la îmbunătățirea continuă a calității îngrijirii și a siguranței pacienților, ceea ce i-a permis să se confrunte cu acreditarea în standardele exigente ale Comunității Comisia Internațională. Pentru a atinge acest reper de calitate, munca în echipă a fost esențială, cu participarea a 3. profesioniști din toate departamentele Gregorio Marañón, nu numai de la Spitalul Maternal și Copil, ci din întregul complex, atât personal medical, cât și personal non-sanitar, care au depus un efort comun mare pentru a dezvolta și implementa strategii de îmbunătățire a îngrijirii și siguranței pacienților.

Un proces transversal și interdisciplinar care a început în anul 2018 și care a culminat după un audit exhaustiv efectuat la sfârșitul lunii mai, în care au fost evaluați mai mult de 1.200 articole legate de obiectivele internaționale privind siguranța pacienților, evaluarea și îngrijirea pacientului, anestezie și îngrijire chirurgicală, administrarea medicamentelor, educația pentru sănătate, îmbunătățirea calității, prevenirea și controlul de infecții, întreținerea instalațiilor, managementul informațiilor și conducerea în organizație, printre alte aspecte. În plus, Materno-Infantil Gregorio Marañón a obținut acreditarea ca spital de predare și cercetare, recunoscând calitatea înaltă a pregătirii profesioniștilor noștri, precum și programele de cercetare pe care le desfășoară.

Adaptarea Spitalului de Maternitate și Copil la standardele Comisiei Mixte Internaționale a devenit, de la început, un instrument de îmbunătățire a calității îngrijirii și a pacientului. Siguranță. Pe tot parcursul procesului început în 2018, și care a fost menținut în ciuda pandemiei, actualizarea și adecvarea protocoalelor de îngrijire, cu special accent pe obiectivele internaționale privind siguranța pacienților, în care centrul a obținut rezultate excelente în auditul pentru obținerea acreditării.

implementarea unui protocol pentru depistarea precoce a deteriorării la adulți, copii și puerperi, pregătirea și administrarea individualizată a medicației la pat și noua abordare a întregului proces de consimțământ informat, au fost câteva dintre aspectele evidențiate și de JCI. .

În ceea ce privește Resurse Umane, proiectarea competențelor și evaluarea performanței în nursing și proiectarea evaluării au fost realizate modele de competențe tehnice și transversale în specialitățile medicale ale Maternului-Sugar.

Au fost de asemenea adaptate protocoalele referitoare la siguranța instalațiilor, axate fundamental pe prevenirea riscurilor, s-au efectuat exerciții de evacuare în caz de incendiu, prevenirea răpirea copiilor și activarea planului de dezastru.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Materno-Copii Gregorio Marañón obține acreditarea Joint Commission International, cea mai prestigioasă în domeniul îngrijirii