COORDONAT PRIN CHIRURGIE#129;PLÃSTICĂ ȘI NEUROCHIRURGIE141;A

Spitalul Universitar din La Princesa , prin serviciile de Chirurgie Plastică și Neurochirurgie în comun, a organizat o conferință de Neuroplastică destinată medicilor rezidenți și specialiștilor. Chirurgul plastician Teresa Pérez de La Fuente și șeful Serviciului de Neurochirurgie, José Antonio Fernández Alén, au coordonat această întâlnire, care a avut loc la

. din noiembrie și în care marea majoritate a prezentărilor au fost susținute de medici din acest centru public din Madrid aparținând serviciilor de Chirurgie Plastică, Radiologie și Neurochirurgie.

Neuroplastica este înțeleasă ca disciplina care combină Chirurgie Plastica cu Neurochirurgie cu scopul de a pastra sau reface aspectul pacientilor cu patologii craniene la nivel osos si tesuturilor moi.

În prezent, pacienții cu patologie tumorală la nivel cranian au o supraviețuire mai lungă datorită progreselor chirurgiei și tratamentelor complementare, ceea ce crește posibilitatea ca acești pacienți să necesite noi reoperații din cauza recidivei tumorale. Aceste reintervenții se efectuează pe un pat mai fragil, ceea ce crește posibilitatea apariției complicațiilor; În aceste situații este necesară efectuarea unei acțiuni comune de Chirurgie Plastică și Neurochirurgie pentru a garanta că intervenția și evoluția ulterioară este cât mai favorabilă.

Anatomie craniană și corecție radiologică, managementul fistulelor de lichid cefalorahidian (LCR), cranioplastie, planificarea reconstrucțiilor 3D sau managementul de urgență al rănilor păr-piele și abordarea acesteia la pacienții multioperați au fost câteva dintre prezentările care au fost audiate în cursul zilei, care s-au încheiat cu o masă rotundă în care șase vorbitori au prezentat individual un caz clinic pentru a fi discutat între restul participanților.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul de La Princesa organizează o zi dedicată l un neuroplastic 141