Acest centru SERVEAZĂ ÎN DURĂ 60 MARE PREMATUR PE AN 128;FIE

Spitalul Clinic San Carlos s-a alăturat comemorarii Zilei Mondiale a Prematurității, salutând livrarea al zecelea „Patuco de Honor”, ​​acordat de Asociația Părinților Copiilor Prematuri (APREM) și cu această ocazie a revenit Societății Spaniole de Nursing Neonatal, într-un act prezidat de ministrul adjunct al Sănătății și Sănătății Publice. , Fernando Prados Roa. Aceasta este o distincție acordată anual de APREM ca recunoaștere a muncii de asistență și umanizare desfășurată de profesioniștii în pediatrie și neonatologie în atenția și îngrijirea pe care o acordă acestor bebeluși și familiilor acestora.

A fost prezent și directorul adjunct al Spitalului Clinic San Carlos, Julio Zarco; președintele APREM, Concepción Gómez, și președintele Societății Spaniole de Neonatologie, Manuel Sánchez-Luna, împreună cu profesioniștii din domeniul sănătății din centru. Actul a evidențiat â‘ ‘ importanta rolului profesionistilor din asistenta medicala intr-un domeniu atat de sensibil precum Neonatologia , esențială în sistemul de sănătate în ansamblu… ;‘, a declarat viceministrul Sănătății și Sănătate Publică, Fernando Prados.

Azi â&#

;‘este o zi de bucurie dar, mai presus de toate, de vizibilitateâ‘ߏ, a subliniat în discursul său președintele Societății Spaniole de Neonatologie, Manuel Sánchez-Luna, despre vizibilitatea unei realități precum atenția de care au nevoie copiii prematuri și familiile lor, precum şi un act antrenant în care umanizarea îngrijirii sănătăţii taria trebuie să fie foarte prezentă â% ‘ în special la persoanele cele mai vulnerabile, precum copii sugari prematuriâ%ל, a adăugat directorul asistent al Spitalului Clínico San Carlos, Julio Zarco.

Angajament pentru umanizare, asistență și cercetare

Conform datelor Institutului Național de Statistică din Spania în procentul de nașteri premature a fost aproape de 6%, ceea ce înseamnă o reducere a acestor nașteri în concordanță cu scăderea generală a natalității.

Spitalul Clinic San Carlos participă în fiecare an 37 sugari mari prematuri sub 37 saptamana vârsta gestațională și/sau mai puțin de 1500 grame de greutate la naștere, o cifră care reprezintă la 145 dacă toți copiii prematuri sub vârsta de 37 săptămâni de vârstă gestațională. În plus, acest spital public din Madrid participă, printre alte activități, la programul ConTacto. Piele pe piele cu bebeluși prematuri, care are rolul de a sprijini bebelușii prematuri care își combină riscul biologic cu riscul social.

În acest sens, șeful Serviciului de Neonatologie al Spitalului Clínico San Carlos, José Martínez Orgado subliniază ‑ angajamentul profesioniștilor care fac parte din aria de neonatologie a Spitalului Clínico din domeniul uman, tehnic, de îngrijire și științific de a lucra spre idealul, dacă prematuritatea nu este eradicată, la evitați cel puțin consecințele grele pe care le reprezintă uneori pentru viața copiilor, a părinților lor și a rudelor lor.” ;ל.

A&#

;ߤPatuco de Honorâ%ל Este o distincție acordată anual de APREM ca recunoaștere a muncii de îngrijire și umanizare desfășurată de profesioniștii în pediatrie și neonatologie în îngrijirea pe care o oferă acestor bebeluși și familiilor acestora.

APREM, fondată în 1500, se constituie ca un grup de auto-susținere, alcătuit din familii cu copii născuți prematur și profesioniști din diferite specialități, pentru a ajuta copiii prematuri să se dezvolte de-a lungul copilăriei și adolescenței într-un mod sănătos, echilibrat și fericit.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Clínico San Carlos găzduiește livrarea al zecelea „Patuco de Honor”, ​​cu ocazia Zilei Mondiale a Prematurității 156