în colaborare cu Asociația Muzicieni pentru Sănătate

Spitalul Central al Crucii Roșii astăzi a organizat un concert pentru pacienți pentru a comemora Ziua Europeană a Muzicii. La spectacolul Patricia Nora, muzician de la Fundación Músicos por la Salud, au fost prezenți directorul general de Umanizare a Sănătății, Paula Gómez-Angulo; directorul general al Spitalului, Manuel Ballarín; si zeci de pacienti insotiti de rude si profesionisti din cadrul centrului de sanatate.

Este vorba despre toată lumea primind beneficiile muzicii, cu un repertoriu ales pentru ocazie, generând un spațiu de petrecere a timpului liber participativ și semnificativ emoțional în care fiecare interacționează cu muzicianul cerând melodiile pe care doresc să le audă și chiar interpretându-le împreună. După cum a recunoscut deja Organizația Mondială a Sănătății, inițiative ca aceasta îmbunătățesc bunăstarea emoțională a pacienților, reducând anxietatea și starea lor generală. Există studii care precizează că anxietatea este redusă cu % și că starea generală de spirit se îmbunătățește în 88% din cazuri, ceea ce are repercusiuni într-o ameliorare a situației clinice și chiar în recuperarea pacientului.

Directorul general al Umanizării Sănătății, Paula Gómez-Angulo, a explicat că „avem de-a face cu câteva instrumente fundamentale atunci când vine vorba de sănătate. „Acesta este angajamentul clar al Comunității Madrid de mulți ani. În aceasta suntem deja un reper și continuăm să lucrăm cu scopul de a ne consolida, așa cum se precizează în al II-lea Plan nostru de Umanizare, prezentat recent. Vindecă, îngrijește și însoțește. , aceasta este adevărata excelență în îngrijirea sănătății”, a adăugat ea.

În cele din urmă, Directorul General de Umanizare a mulțumit pentru munca realizat de Musicians for Health, entitate care a semnat un acord cu care Comunitatea Madrid din 88 și cu care „Continuăm să lucrăm pentru ca pacienții noștri să aibă inițiative care îi ajută atât de mult din punct de vedere emoțional.”

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Central al Crucii Roșii sărbătorește Ziua Europeană a Muzicii cu un concert pentru pacienți 88