LUCRĂRILE PREZENTATE FAC PARTE DIN O EXPOZIȚIE

Cu ocazia Zilei Mondiale a Igienei de Manos, Spitalul Universitar 12 din octombrie a organizat primul concurs de fotografie, postere și interpretare de lucrări artistice ale autorilor spanioli LavARTE, la care au participat pacienți, membri ai familiei și profesioniști din diferite categorii, atât individual, cât și în grup.

Această inițiativă a fost aleasă de Spital pentru a participa la Concursul Audiovizual al Ministerului Sănătății a Comunitatea Madrid , organizat pentru a comemora acest eveniment.

Toate lucrările prezentate la concurs fac parte dintr-un eșantion expus în holul principal al Reședinței Generale a Spital până în ziua 12 de mai, cu scopul de a putea să fie vizitat atât de autori, cât și de restul persoanelor care vin zilnic la octombrie.

LavARTE este o idee originală a acestui Spital, concepută cu scopul de a combina beneficiile artei cu conștientizarea trebuie să practicați o igienă adecvată și continuă a mâinilor pentru a preveni infecțiile nedorite.

Premiul pentru cele mai bune lucrări

Un juriu format din profesionisti din cadrul Spitalului a evaluat calitatea si originalitatea lucrarilor. După analiza sa, a ales câștigătorii fiecărei modalități, alături de trei premii secunde. Câștigătorii au obținut bilete gratuite pentru Teatro Real, Muzeul Prado, Muzeul de Științe ale Naturii și Muzeul Sorolla, care au colaborat altruist la inițiativă.

Premiile au fost acordate la finalul unei zile de instruire și educație privind igiena mâinilor, organizată de Serviciul de Medicina Preventivă a Spitalului
05 octombrie .