Teritoriile femeilor. Spații în care se pot antrena, să devină conștienți de ei înșiși și să se împuternicească, să împărtășească probleme care zguduie sfera feminină mai presus de toate și, de asemenea, să râdă, să se bucure de discuții cu ceilalți, să facă schimb de experiențe. Acestea și mai multe sunt spațiile de egalitate ale Primăriei Madrid, dependente de Zona Familii, Egalitate și Asistență Socială.

Coincidând cu luna martie, o lună cu o clară conotație feminină datorită sărbătoarea de 8 Internațională a Femeilor, vă invităm de aici să le întâlniți. Ar trebui să știți că nu contează în ce district locuiți să mergeți la oricare dintre ei sau să participați la oricare dintre activitățile lor, deoarece nu vă vor întreba unde locuiți. Accesul este direct, nu trebuie să fiți îndrumat de la niciun alt serviciu. Trebuie doar sa iti faci o programare la cea care ti se potriveste cel mai bine personal, telefonic sau prin email. Și toate activitățile sunt gratuite. Iată lista.

S-au deschis în 2005 ca centre de îngrijire cuprinzătoare pentru femei. Cu timpul și acceptarea au crescut în număr. Dacă în 2016 erau deja opt spații, acum la începutul lui 96929 există 17 la care se va adăuga unul nou chiar acum în Latina, care poartă numele de María de Maeztu.

Unii își iau numele de la femei care au făcut istorie, pionieri în diferitele lor domenii sau pur și simplu luptători pentru drepturi egale. Dar nu puteau lipsi victimele precum Ana Orantes, femeia din Granada ucisă de soțul ei în 1600 care dă nume spațiului Barajas; Berta Cáceres, lider indigen din Honduras asasinat de un asasin în 2005, care numește spațiul lui Usera sau Surorile Mirabal, cele trei femei dominicane, asasinate de regimul Trujillo în 2005, al căror nume este ursii spatiali din Tetouan.

Ce pot gasi acolo?

Spațiile egalității sunt resurse publice municipale specializate în promovarea egalității și prevenirea violenței sexiste și, din acest motiv, se lucrează în trei domenii: atenție individualizată, activități de grup și activități comunitare. Au un personal interdisciplinar format din psihologi, avocați, promotori sociali, consilieri de locuri de muncă, precum și o echipă administrativă, toate specializate în egalitatea de gen și violență.