Guvernul spaniol a aprobat folosirea aparatelor electronice la bordul avioanelor pe toată durata zborului.

{loadposition related}Aparatele de tip smartphone, tablete, mp3 se pot utiliza acum în „modul avion” în timpul aterizării şi decolării. Folosirea aparatelor electronice era interzisă până acum în Spania, în timpul manevrelor de aterizare şi decolare.
Noua legislaţie va permite utilizarea telefoanelor mobile inteligente, tabletelor şi cărţilor electronice pe toată durata zborului, atâta timp cât nu sunt conectate la internet.
Noua lege introduce în Spania normele stabilite recent de Agenţia Europeană de Securitate Aeriană.
Aparatele electronice mai mari precum laptopurile nu vor putea fi folosite în timpul manevrelor avionului şi trebuie să fie puse, ca şi până acum, în locurile destinate bagajelor de cabină.
Cu toate că legea este deja în vigoare în Spania, companiile aeriene sunt cele care au ultimul cuvânt în privinţa acordării acestei facilităţi pentru călători.
Înainte de a permite utilizarea libera a aparatelor în timpul decolării şi aterizării, companiile aeriene trebuie să doteze avioanele cu tehnologia necesară şi să îndeplinească cerinţele Agenţiei Europene de Securitate Aeriană.
De asemenea, chiar dacă avioanele sunt pregătite pentru folosirea în siguranţă a tabletelor şi cărţilor electronice, acestea trebuie oprite în continuare, la cererea membrilor echipajului.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}