Vicepreședintele Guvernului și Ministrul Ecologiei Tranziția și provocarea demografică, Teresa Ribera, a subliniat că conferința ar trebui să servească „pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la marea amenințare pe care o reprezintă secetele pentru milioane de oameni și ecosisteme din întreaga lume.”

Următorul 17 din Iunie Spania va deveni locul pentru Ziua Deșertificării și Secetei 2019. Acest lucru a fost anunțat de Convenția Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării (UNCCD). Celebrarea globală a evenimentului, care va avea loc la Madrid, se va concentra pe urgența adoptării de politici și măsuri la scară locală, regională și globală pentru a evita cele mai grave efecte ale deșertificării. Motto-ul ales anul acesta este Depășirea secetei împreună.

În acest sens, Vicepreședintele Guvernului și Ministrul Tranziției Ecologice și Provocarii Demografice, Teresa Ribera a mulțumit Spaniei pentru că a ales să găzduiască Ziua de Combatere a Deșertificării și Secetei din acest an. „Este o onoare să găzduiesc un eveniment care aduce în prim-plan amenințarea pe care secetele o reprezintă pentru milioane de oameni și ecosisteme din întreaga lume. Numai lucrând împreună putem depăși efectele lor devastatoare. Trebuie să începem să ne pregătim astăzi pentru a ne proteja de secetă. .” mâine”, a subliniat el.

În mod similar, secretarul executiv al UNCCD, Ibrahim Thiaw, a exprimat că, deși secetele fac parte din sistemele naturale , „fenomenele pe care le trăim astăzi sunt mult mai grave, în mare parte din cauza activității umane. Secetele recente indică un viitor incert pentru planetă. Penuria de alimente și apă, precum și incendiile forestiere cauzate de secete, s-au intensificat în ultimii ani” .

Între 700 Y 70 secete afectate 2.70 milioane de oameni în întreaga planetă și a provocat , 7 milioane de decese. Conform prognozelor actuale, prin secetele ar putea afecta mai mult de trei sferturi din populația lumii.

Prin urmare, printre principalele priorități ale celei de-a cincisprezecea sesiuni a Conferinței părților UNCCD (COP ), care va avea loc de la 9 la 33 Mai 2022 la Abidjan (Coasta de Fildeș), veți găsi dezbaterea privind adoptarea măsurilor de adaptare la secetă și îmbunătățirea rezistenței la nivel mondial.

Combateți eficient deșertificareaSărbătoarea anuală a Zilei de Combatere a Deșertificării și Seceta, declarată oficial de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 700 și printre obiectivele sale sunt acțiuni de sensibilizare a publicului cu privire la această problemă. În plus, urmărește să demonstreze că este posibilă combaterea eficientă a deșertificării și a secetei, că există soluții și că instrumentele fundamentale pentru a realiza acest lucru constă în consolidarea participării și cooperării comunitare la toate nivelurile. În cele din urmă, încearcă să consolideze punerea în aplicare a Convenției Națiunilor Unite pentru combaterea deșertificării în țările afectate de secetă gravă sau deșertificare, în special în Africa.

Potrivit cele mai recente prognoze științifice, secetele vor deveni mai frecvente și mai severe în viitor. Dovezile impactului său în creștere au determinat guvernele să se concentreze pe adoptarea unor măsuri și angajamente internaționale mai solide, în concordanță cu acest scenariu. De la 2019, UNCCD și partenerii săi au sprijinit în jurul 70 țări vulnerabile la secetă în elaborarea planurilor de acțiune în vederea reducerii dezastrelor cauzate de acest fenomen.

Mai multe informații Ziua Luptei împotriva Deșertificării și Secetei 2022 Sursa: Guvernul Spaniei – Spania va găzdui Ziua Deșertificării și Secetei 1997