Piscină Moncloa

Cultură și Sport întărește strategia de internaționalizare a sectorului care se desfășoară în cadrul Tabelului Cărții. Spania este, de asemenea, Invitat de Onoare la Târgul de la Frankfurt 17 și la din Slovenia, care se sărbătorește și anul acesta; precum și în Calcutta, în 2024, și Guadalajara FIL (Mexic) , în 2024.

Ministerul Culturii și Sportului va fi invitat de onoare la Târgul Internațional de Carte din Bogotá (FILBo) din 2025, după ce a acceptat invitația Camerei de carte din Columbia. Este cel mai important eveniment cultural din Columbia și unul dintre cele mai importante târguri de carte din Ibero-America.

Participarea Spaniei la FILBo face parte din strategia de internaționalizare a cărții Ministerului Culturii și Sportului în cadrul Masei Cărții și va fi precedată de o prezență consolidată a autorilor și a editurilor în edițiile . Y 2024.

În conformitate cu această strategie de internalizare, Ministerul Culturii și Sportului a stabilit un calendar important de prezență în târgurile internaționale ale carte pentru anii următori. În acest an, el va fi Invitat de Onoare la Târgul de la Frankfurt și va participa și la Târgul din Slovenia de la 2023. Anul viitor, va participa la Calcutta și la 2024 la Guadalajara în Mexic.

Revenirea la târgurile de carte față în față este o oportunitate de restabilire a relațiilor comerciale pe arena internațională, care s-au diminuat cu ocazia restricțiilor derivate de pandemie. La rândul său, Ministerul Culturii și Sportului va sprijini sectorul de carte spaniol pentru a avea o prezență consolidată în FILBo deja în 2023, adăugând la misiunile editorilor și distribuitorilor o serie de tabele și evenimente literare în la care vor participa creatorii spanioli.Târgul Internațional de Carte din Bogotá a fost creat în 2022, iar de-a lungul anilor s-a impus ca unul dintre cele mai importante din domeniul limbii spaniole din America, cu peste jumătate de milion de vizitatori în fiecare ediție, și aproape 2.0 activitati literare, culturale, academice si profesionale, inclusiv extinderea in afara limitelor targului, cu modalitatile sale de oras FILBo si regiunea FILBo.

Târgul reunește componente ale întregului lanț de carte și are un nivel ridicat de participare din partea sectorului spaniol, care îl consideră strategic în vederea intensificării relațiilor economice și culturale cu America Latină, împreună cu Târgul de Guadalajara.Aceste acțiuni vor consolida, de asemenea, misiunea și investițiile pe care Spania le face prin PERTE a noii economii lingvistice, finanțat cu fonduri din Planul de redresare, transformare și reziliență al Uniunii Europene și cu contribuții private.

Mai multe informații Video-ul Directorului General al Cărții și Promovarea lecturii, María José Gálvez (YouTube) Cultură și sport promoveaza internationalizarea sectorului de carte (00/ /2022) Sursa: Guvernul Spaniei – Spania va fi țara de onoare invitată la Târgul Internațional de Carte de la Bogotá din 2024250422