Ministrul Afacerilor Externe, José Manuel Albares, a a avut o întâlnire cu secretarul de stat adjunct al Statelor Unite, Wendy Sherman, în care au discutat despre criza din Ucraina, desfășurarea următorului summit NATO de la Madrid și relațiile bilaterale dintre cele două țări.

Spania și Statele Unite au ținut, pentru prima dată, luni, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării, un seminar bilateral la nivel înalt privind securitatea cibernetică. Seminarul a fost deschis de secretarul de stat adjunct al Statelor Unite, Wendy Sherman, și de secretarul de stat pentru afaceri externe și globale, Ángeles Moreno Bau.

La prima sa vizită în Spania, secretarul adjunct al SUA s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării, José Manuel Albares, pentru a discuta despre criza din Ucraina, despre organizarea summit-ului NATO de la Madrid luna viitoare în iunie și relaţiile bilaterale dintre cele două ţări. De asemenea, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său spaniol, Ángeles Moreno Bau. În contextul actual, unitatea transatlantică devine și mai importantă pentru a face față agresiunii ruse din Ucraina sub toate aspectele ei.

La conferință au participat participarea delegaţiilor formate din membri ai Administraţiei, companiilor şi societăţii civile din ambele ţări. Întâlnirea a servit ca grupurile de experți americani și spanioli să facă schimb de informații relevante și experiențe reciproce cu privire la problemele legate de securitatea cibernetică.

În timpul seminarului, The Au fost abordate în detaliu sistemele naționale respective de reziliență, protecția infrastructurilor critice, lupta împotriva atacurilor cibernetice și a incidentelor cibernetice, precum și reprimarea utilizărilor rău intenționate și criminale ale spațiului cibernetic. Pe de altă parte, participanții au convenit să se coordoneze îndeaproape în diferitele forumuri multilaterale de guvernare pentru utilizarea telecomunicațiilor și a tehnologiilor informaționale, a rețelelor de internet și a spațiului cibernetic ca bun comun global.

Acest seminar este un exemplu incontestabil al bunei coordonări în materie care există între Spania și Statele Unite, care a servit ambelor părți să-și aprofundeze cooperarea în domeniul securității cibernetice, o prioritate a acțiunii externe spaniole.

Sursa: Guvernul Spaniei – Spania și Statele Unite abordează lupta împotriva atacurilor cibernetice în cadrul primului seminar bilateral de securitate cibernetică090821