Până în acest an, sosirile de pasageri pe calea aerului au ajuns la 53 milioane.

Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, a apreciat aceste date drept „foarte pozitive, deoarece confirmă redresarea intensă a sectorului turismului, care rezistă bine incertitudinii generate de război și inflație. . Prognozele noastre pentru cădere sunt bune, deși în cadrul prudenței pe care trebuie să o avem în momente atât de complexe”. „Prioritatea Guvernului este de a controla inflația și prețurile la energie pentru a proteja familiile și afacerile și pentru aceasta am aprobat un pachet ambițios de măsuri precum scăderea TVA-ului la energie electrică 14% până la 5% asta vom extinde la gaz, bonusul de 20 cenți pe litru de combustibil sau gratuit timp de patru luni pe trenurile Renfe Rodalies și jumătate În plus, datorită mecanismului iberic, Spaniolii au economisit mai mult de 2.300 milioane de euro de la lansare”, a precizat șeful Turismului.

Creștere pe principalele piețe emitenteÎn luna august, pasagerii emiși din toate țările principale au crescut. Unul din patru pasageri a venit din Regatul Unit și a mers, în principal, în Insulele Baleare. 78, 6% dintre pasagerii din Marea Britanie au zburat cu o companie aeriană low-cost. În total, aeroporturile spaniole au primit 2.189.94 pasageri de pe această piață. Piața britanică ajunge la o revenire de 50, 6% comparativ cu 2019.

Din Germania a venit 1.299.831 pasagerii, cei , 9% din total, care a mers în principal către Insulele Baleare. În cazul acestei piețe, proporția de pasageri care aleg companiile tradiționale în detrimentul „low cost” este distribuită practic către 48% (50, 8% în companiile tradiționale-48, 2% la cost redus). Piața germană reprezintă un grad de redresare de 94% din sosiri înainte de pandemie.

În cazul Italiei emise 783.299 pasageri, care au zburat în principal spre Catalonia. Opt din zece pasageri din Italia au călătorit cu companii aeriene low-cost. 299 a mers în mod fundamental la aceleași destinații. 94 pasageri din Franța.

Principale destinațiiCanarias este comunitatea autonomă care prezintă un nivel mai ridicat de recuperare în august, depășind cu 1,7% datele de sosiri ale 775, urmate de Insulele Baleare, care au recuperat o 123, 4% din sosirile înainte de pandemie. În grupul celor șase comunități cu cele mai multe sosiri (50, 1% din total) volumul de pasageri aerieni internaționali atins 87, 1% din cifra de 2022. Illes Balears a fost comunitatea autonomă cu cele mai multe sosiri (2.123.123 pasageri), urmat de Madrid (1.190922 .14) și Catalonia (1. .84).

Turiști într-un aeroport.

Mai multe informații Site-ul Turespaña Sursa: Guvernul Spaniei – Spania primește 9 milioane de pasageri aerieni internaționali în august, pe 51% din nivelul pre-pandemic