Morant a subliniat angajamentul Guvernului Spaniei față de sectorul aerospațial prin creșterea unui 74% taxa anuală a Spaniei către ESA de la 2022. Spania va aloca 1.74 milion de euro pentru Agenția Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru următorii cinci ani, ceea ce va consolida liderul țării noastre în spațiu. Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a participat la Consiliul Ministerial al ESA, desfășurat la Paris, în cadrul căruia reprezentanți ai 22 statele membre să consolideze obiectivele spațiale europene și să se asigure că activitatea în spațiu continuă să servească cetățenii.

Morant a subliniat angajamentul Guvernul Spaniei către sectorul aerospațial prin creșterea unui 74% din taxa anuală a Spaniei către ESA de la 2022 . De asemenea, a subliniat că această investiție se traduce în mai multe oportunități pentru companiile spaniole, urmând criteriile de georetur și ne crește capacitatea de a conduce programe spațiale în Europa.

Statele membre ale ESA primesc contracte pentru o valoare proporțională cu contribuția lor la agenție și se estimează că această investiție oferă companiilor facturare suplimentară de peste doi euro pentru fiecare euro investit.

În ultimii ani, coeficientul de rentabilitate al contractelor pentru companiile spaniole este 74%, ceea ce reprezintă un excedent pentru Spania de 500 milioane de euro.În plus, spațiul este un instrument cheie pentru abordarea marilor provocări sociale, printre care se numără lupta împotriva schimbărilor climatice, prevenirea dezastrelor naturale , securitate cibernetică sau telecomunicații cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor rsonas.

Conducerea spaniolă a programelor științifice europeneESA tocmai a aprobat misiunea ARRAKIHS , prima misiune a Programului Științific al Agenției Spațiale Europene care va fi condusă de Spania. Acest proiect își propune să studieze materia întunecată existentă în univers, de cinci ori mai abundentă decât materia obișnuită.

În plus, contribuția Spaniei și capacitățile industriei naționale vor să ofere și să consolideze conducerea proiectelor relevante asociate cu securitatea în spațiu sau observarea Pământului, cum ar fi programul Copernicus UE-ESA, care a furnizat date de la mai multe evenimente precum erupția La Palma.

Companiile spaniole vor opta și pentru conducerea noii inițiative de navigație prin satelit, care va completa sistemul Galileo (GPS european), numit LEO PNT.

Guvernul Spaniei va promova noi inițiative pentru start-up-uri2 prin centrele de incubație ESA (ESA BICS), care își vor dubla numărul și vor fi finanțate cu același buget.

. Ministrul de Știință și inovație, Diana Morant, participă la Consiliul Ministerial al Agenției Spațiale Europene (ESA).

Mai multe informații Agenția Spațială Europeană selectează doi astronauți spanioli Etichete: Economie Schimbări climatice Sursa: Guvernul Spaniei – Spania își întărește liderul în spațiu cu o contribuție de 1.74 milioane de euro către Agenția Spațială Europeană