Guvernul Spaniei reduce impozitele pentru tinerii sub 30 de ani care vor sa-si deschida o afacere pe cont propriu. Ministrul Muncii din Spania, Fatima Banez, a precizat ca cei care isi vor deschide o afacere si au pana in 30 de ani vor beneficia de un cost redus al cotizatiilor la fondul Asigurarilor Sociale, de 50 de euro pe luna, in primele 6 luni.

Executivul de la Madrid vrea sa reduca astfel somajul din randul tinerilor care atinge cote alarmante de peste 55%. Fatima Banez a precizat ca Strategia guvernamentala pentru Intreprindere si Munca cuprinde un „plan de soc” cu masuri pe termen scurt printre care se numara si aceasta reducere a costului lunar al impozitelor la 50 de euro.

Astfel, tinerii cu varste pana la 30 de ani vor putea sa se inscrie ca persoane fizice autorizate (autonomos) si in primele 6 luni vor plati doar 50 de euro lunar, sub forma de contributie la Asigurarile Sociale.

Surse din ministerul Muncii, citate de RTVE.es, sustin ca dupa cele 6 luni de reducere la 50 de euro pe luna a taxelor, barbatii pana in 30 de ani si femeile pana in 35 de ani vor beneficia de o reducere de 30% a taxelor pe urmatorii 2 ani.

Ministrul Muncii a anuntat acest plan de masuri de combatere a somajului tinerilor la reuniunea Confederatiei Sindicatelor din Europa, la care au participat si oficiali europeni, in persoana comisarului pentru Munca, Laszlo Andor.