Guvernul a prezentat o strategie de stimulare a angajarii tinerilor pentru urmatorii 4 ani prin care vor fi cheltuiti 3,5 miliarde de euro.

Guvernul spaniol nu vrea sa piarda o generatie intreaga care nu-si gaseste locul pe piata muncii dupa prabusirea sectorului constructiilor in 2008 si de aceea vor fi aplicate aproximativ 100 de masuri care ar trebui sa reduca somajul din randul tinerilor in urmatorii 4 ani.

„Criza ii obliga pe multi dintre tinerii spanioli sa plece din tara noastra. Acest fenomen ii afecteaza in special pe cei care nu se resemneaza cu aceasta situatie, pe cei care sunt dinamici si vor sa reuseasca. Toate eforturile noastre de a recupera bogatia acestui talent nu vor fi niciodata prea multe”, a declarat Rajoy la prezentarea strategiei.

Planul de masuri, anuntat impreuna cu sindicatele si patronatul spaniol, prevede mai multe actiuni de sprijinire a angajarii tinerilor si de stimulare a celor care vor sa deschida afaceri. Guvernul spera sa reduca astfel somajul tinerilor care trece de 55 la suta.


De la inceputul crizei, tinerii spanioli s-au indreptat spre alte tari din Europa unde au inceput sa accepte orice tip de slujbe, chiar si sub nivelul pregatirii profesionale.