Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-o autoutilitară pentru transport legume și fructe, condusă de un cetăţean român, cincisprezece cetăţeni sirieni. Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 17.09.2022, în jurul orei 04.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, în calitate de șofer al unei autoutilitare de transport fructe și legume, înmatriculată în România, un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani.

În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, colegii noştri au depistat în compartimentul marfă, într-un loc special amenajat, ascunşi, cincisprezece cetăţeni străini.

La cercetări, polițiștii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naționalitate siriană, s-au urcat în mijlocul de transport cu ajutorul șoferului și intenționau să ajungă într-o țară din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru  săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, de către cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul mijlocului de transport. Totodată, faţă de şoferul român judecătorul de drepturi si libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu a admis propunerea procurorului de caz fiind dispusă arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar cei 15 cetăţeni de origine siriană au fost predați organelor Poliţiei de Frontieră din Republica Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

Sursa: Șoferul unei autoutilitare cercetat în stare de arest preventiv pentru trafic de migranți