Ministrul Drepturilor Sociale, Violant Cervera, a prezentat astăzi un nou proiect pentru vechiul Oraș de Odihnă din Tarragona, care va deveni un cămin de tineret unde va fi promovată bunăstarea emoțională a copiilor, adolescenților și tinerilor.

Ministrul Cervera a anunțat că, pe lângă funcția căminului rețelei de pensiuni pentru tineret din Catalonia, „acest nou spațiu se dorește să fie un instrument pentru îmbunătățirea bunăstarea emoțională a copiilor, adolescenților și tinerilor, o referință în promovarea sănătății lor emoționale, legată și de timpul liber educațional ”. În acest sens, Cervera a remarcat că „este un pariu hotărât să lucrăm în mod specific la îmbunătățirea sănătății și bunăstării tinerilor, recent afectați de Covid – care a avut impact în toate domeniile vieții sale: familie, școală sau relații ”.

Șefa Drepturilor Sociale a explicat acest lucru în cadrul unei vizite la viitoarele unități unde a spus că „voința acestui proiect este ca promovarea bunăstării emoționale să facă parte din programele și activitățile căminele Generalitati ”. În acest fel, Cervera a remarcat că dedicarea eforturilor pentru îngrijirea sănătății emoționale a copiilor și tinerilor „este una dintre axele Guvernului de a lucra în continuare pentru îmbunătățirea oportunităților acestora, pentru o viață mai bună. , acasă și viitor”. „Ne dorim ca rețeaua de cămine publice de tineret să fie un spațiu prietenos și prietenos în care să se poată reîncărca bateriile emoționale ale copiilor, adolescenților și tinerilor.”

Resursa are voința de a proiecta și dezvolta bune practici în detectarea, exprimarea, validarea și autoreglarea emoțiilor, atât individual, cât și în grup, a comunității utilizatorilor Xanascat.

Cu acest nou funcția, căminul din Tarragona dorește să facă un pas mai departe pentru a:

Înființat ca un laborator de sănătate emoțională pentru promovarea cercetării, diseminare, revitalizare, integrare, supraveghere și formare Deveniți o resursă centru de informare și consiliere cu privire la beneficii care vizează îmbunătățirea bunăstării emoționale a tinerilor aflați în agrement De construit ca centru de referință care să permită elaborarea programelor p Setul de instrumente de management emoțional: instrumente, resurse și strategii pentru stimularea exprimării emoționale, autogestionarea emoțională, împuternicirea, incluziunea și coeziunea. Se concentrează și pe îmbunătățirea îngrijirii și integrării persoanelor cu factori de risc psihosocial (persoane din școli cu complexitate ridicată, persoane cu diversitate funcțională…). Deveniți un spațiu de răgaz emoțional pentru copii, adolescenți și tineri sau alții precum profesorii , educatori, monitoare, profesioniști în legătură cu copiii și adolescenții, familiile, profesioniștii din căminele Xanascat, sau alte entități și asociații Să fie un proiect transversal care să poată conta pe colaborarea altor departamente ale Generalitati, precum Sănătate și Educație Acest echipament va fi disponibil pentru toți cetățenii care doresc, în special au mâncat

Odată operațional, va face parte din toate platformele internaționale majore de găzduire web din cadrul rețelei internaționale de pensiuni (hiHotels). Locația sa și apropierea de aeroportul din Reus îi conferă o dimensiune internațională care le permite să fie facilități ideale pentru descoperirea Cataloniei și a moștenirii sale naturale, culturale și istorice și sunt, de asemenea, în fruntea unei noi propuneri de turism social și activ. , apropiat, accesibil și local.*) În timpul vizitei în viitorul spațiu, ministrul drepturilor sociale a fost însoțit de primarul orașului Tarragona, Pau Ricomà; a delegatului teritorial al Guvernului Generalitati la Tarragona, Teresa Pallarès; secretarul Copilăriei, Adolescenței și Tineretului, Alexis Serra; directorul general al Tineretului, Àlex Sastre; a directorului Agenției Catalane de Tineret, Núria Ramon, și a directorului Serviciilor Teritoriale pentru Drepturi Sociale din Tarragona, Daniel Sagalà. Primarul orașului a declarat că „aceasta este o veste grozavă, care dă naștere acestui spațiu din Tarragona” . „Proiectul se încadrează în viziunea pe care o avem asupra turismului durabil și adaugă un accent social”, a sărbătorit Ricomà.

Complexul va fi finanțat din fonduri Next Generation

În total, proiectul va avea o capacitate de 311 locuri, si cu o functionare modulara ce va permite reglarea echipamentelor in functie de cerere. Acesta va fi definit în două zone; un prim cu clădire principală, unde vor fi amplasate serviciile comune și sălile de grup, și o a doua zonă cu module de locuințe.

Această acțiune va include clădirea principală, . % din modulele de locuințe (bungalouri) și% din urbanizare care se definește în faza de proiect pe baza resurselor disponibile (unele 15. 50 m2), cu un cost total de 19 milioane de euro finanțat prin Next Fonduri de generare. Lucrările vor începe pe 2022, cu prognoza că se vor încheia pe 419208.*) Acțiunile propuse în cadrul fondurilor Next Generation vizează îmbunătățirea semnificativă a eficienței energetice a clădirilor. Asigurarea durabilității, unul dintre obiective este reducerea semnificativă a amprentei de carbon, concentrându-le în principal pe două fronturi: îmbunătățirea condițiilor pasive ale clădirilor și utilizarea sistemelor de aer condiționat și producție de energie de înaltă eficiență. .

Extinderea XANASCAT

Rețeaua de cămine pentru tineret a Generalitati de Catalunya, XANASCAT , administrată de Agenția Catalană de Tineret a Departamentului de Drepturile Sociale ale Generalitat de Catalunya, are facilități răspândite în toată Catalonia, care oferă mai mult de 6. 900 paturi zilnice cu mai mult de 720. înnoptări și 206. 000 ) utilizatori anuali. Sunt planificate activități educaționale, pedagogice și de agrement.

Astăzi, XANASCAT are 29 pensiuni, 21 care sunt autogestionate și 50 rămase sunt aderate și gestionate de alte administrații și/sau companii.

Sursa: Social Rights va transforma vechiul Oraș de Odihnă și Sărbători într-un cămin de referință în sănătatea emoțională pentru copii, adolescenți și tineri