#Spania – Ministrul Drepturilor Sociale, Consumului și Agendei 2030, Pablo Bustinduy, în cadrul închiderii evenimentului.

Distribuie pe Pablo Bustinduy a participat la evenimentul „În țara ONCE este loc pentru toți oamenii”, la care noile beneficii pe care ONCE, în baza acordului semnat cu Guvernul pentru perioada 2022-2031, le oferă nevăzătorilor, persoanelor. cu deficiență vizuală gravă sau surdocecitate care au emigrat în țara noastră. Este vorba despre persoane cu dizabilități de vedere severe care nu au naționalitate spaniolă, dar au reședința legală în țara noastră, precum și persoane care au primit drept de azil sau protecție subsidiară. „Atunci când extindem drepturile sociale ale anumitor grupuri, promovăm societatea în ansamblu”A spus ministrul Bustinduy în discursul său.

Noul program agreat de Ministerul Drepturilor Sociale și ONCE include că migranții cu aceste caracteristici pot accesa serviciile sociale ale Organizației Naționale a Nevăzătorilor Spanioli. Aceasta înseamnă că se va acorda atenție academică fetelor și băieților cu dificultăți educaționale, promovarea autonomiei personale și a abilităților de viață independentă, reabilitarea, sprijinul pentru ocuparea forței de muncă sau sprijinul psihosocial, printre altele. „În societatea noastră nu există lupte izolate, ci mai degrabă realizări colective care aduc dreptate și bunăstare tuturor.”, a declarat Bustinduy. Evenimentul, la care au participat și președintele Grupului Social ONCE, Miguel Carballeda, și directorul general pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Jesús Martín, a avut loc la sediul Direcției Generale ONCE, la Madrid.

În cadrul acestui eveniment de prezentare, mai mulți nevăzători sau cu deficiențe de vedere de diferite naționalități și-au spus povestea și au explicat, de asemenea, atenția pe care o primesc de la ONCE. „Migranții nevăzători, străinii și solicitanții de azil care ajung în țara noastră vor fi primiți cu oportunități de incluziune”a declarat ministrul Drepturilor Sociale.

Noul catalog prezentat de ONCE este încadrat în Acordul General dintre Guvernul Spaniei și ONCE și cuprinde sarcinile sociale pe care Administrația le-a încredințat instituției și care evidențiază angajamentul de a genera 25.000 de noi locuri de muncă și de a forma 100.000 de persoane cu dizabilități deceniu.

Ministrul Drepturilor Sociale, Consumului și Agendei 2030, Pablo Bustinduy, împreună cu participanții la eveniment.

Ministrul Bustinduy a cerut să continue promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, „Am realizat deja prima reformă socială a Constituției spaniole, cum ar fi modificarea articolului 49, ceea ce am realizat este să obținem drepturi de cetățenie universală.”. În acest sens, ministrul a subliniat mențiunea expresă pe care noul articol 49 și această declarație o face femeilor și fetelor cu dizabilități și că acestea sunt acum special protejate în Constituție. „Spania a consacrat deja feminismul și incluziunea la cel mai înalt nivel de reglementare. Acum trebuie să onorăm acest angajament cu politici publice care îl traduc în viața de zi cu zi a persoanelor cu dizabilități.”a cerut ministrul.

De asemenea, ministrul Drepturilor Sociale a evidențiat munca pe care Guvernul Spaniei o desfășoară în materie de dizabilitate în ultimii 4 ani, perioadă în care finanțarea politicilor care vizează acest scop a crescut cu 468 %. Bustinduy a precizat că această creștere reprezintă un total de 293 de milioane de euro, destinată îndeplinirii obiectivelor stabilite de Strategia spaniolă pentru persoanele cu dizabilități 2022-2030. De asemenea, a evidențiat investiția în accesibilitate de către Guvern prin fondurile Next Generation, „200 de milioane de euro, transferați aproape în totalitate către Comunitățile Autonome, care au transformat Spania într-o țară de pionierat în acest domeniu”a asigurat el.

În cele din urmă, ministrul Drepturilor Sociale a ținut să recunoască „muncă exemplară” ce face ONCE și a fost recunoscător că au făcut Spania a „referință internațională” în drepturile persoanelor cu handicap și, prin urmare, să ne facă țara „un model democratic, incluziv și echitabil”.

Mai multe stiri Guvernul aprobă Strategia spaniolă pentru persoanele cu dizabilități 2022-2030 Etichete: Drepturi sociale Egalitatea Sursa: Guvernul Spaniei – Social Rights și ONCE prezintă un program de servire a migranților cu dizabilități vizuale severe