Delegatul Guvernului Generalității la Barcelona, ​​​​ Antoni Morral , a salutat Conferința organizată între Generalitat și asociațiile profesionale pentru a explica funcționarea Fondul European Next Generation pentru reabilitarea clădirilor rezidențiale din Mataró. Aceasta este a șasea sesiune teritorializată, pentru a explica funcționarea Fondurilor Next Generation. În lunile mai și iunie, au avut loc sesiuni la Girona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida și Vic.

Morral , în discursul său, a subliniat importanța momentului pe care îl trăim în ceea ce privește reabilitarea, ca schimbare de paradigmă, care va permite reabilitarea cu criterii de accesibilitate si sustenabilitate si care are colaborarea esentiala public-privat. El a subliniat că asociațiile profesionale sunt cele care trebuie să contribuie la stimularea publicului la reabilitarea și la profitul de marea oportunitate pe care o reprezintă milionul 480 în granturi, căruia este necesar. să se adauge finanțarea care a fost obținută pentru partea nesubvenționată cu semnarea de acorduri cu 10 instituții financiare.

Reabilitarea oferită de FNG depășește reevaluarea care presupune pentru cetățeni reabilitarea tradițională a locuințelor, întrucât acest tip de reabilitare presupune o scădere a consumului și sunt subvenții eliberate de povara fiscală. Intenția este ca Fondurile să servească la crearea unui nou model de reabilitare care să genereze entuziasm și efect de domino în ceea ce privește reabilitarea energetică, întrucât momentul oferă mari oportunități.

Conferința au participat Directorul pentru Calitatea Construcțiilor și Reabilitarea Locuințelor al Agenției pentru Locuințe din Catalonia, Jordi Sanuy , directorul „OTR d’Arquitectura Tècnica, Ascensió Mora , secretarul Consiliului de Administrație al demarcației Maresme a Colegiului Arhitecților din Catalonia, Cristina Mora , și membrul Consiliului de conducere al Colegiul Administratorilor de Proprietăți din Barcelona și Lleida, Victor Tapiol

Jordi Sanuy , au explicat detaliile cererilor de granturi și reprezentanții asociațiilor profesionale (arhitectură, arhitectură tehnică și administratori de proprietăți) au explicat, în fața a aproximativ șaizeci de asociați, importanța să acționeze ca mediatori și prescriptori în gestionarea granturilor.

Sursa: Social Rights prezintă la Mataró programele de reabilitare a locuințelor din Fondurile Europene, în asociațiile profesionale din sector