Transferul în noul spațiu, situat în vechea stație de pompieri, este de așteptat să aibă loc în primul trimestru al anului viitor Noul birou va avea 380 m2, mai mult decât dublu față de cel actual și va fi însoțit de o creștere a personalului Directorul Serviciului Public de Ocupare din Catalonia, Juan José Torres i López, a anunțat în această dimineață mutarea Biroului de Ocupare a Forței de Muncă Olot într-un nou sediu, probabil în primul trimestru al . . A făcut-o însoțit de primarul, Josep Berga i Vayreda, după o întâlnire în care a prezentat proiectul diferiților membri ai consiliului, Consiliul Județean La Garrotxa și DinamiG, Agenția pentru Inovare și Dezvoltare a Garrotxa.

Actualul Oficiu pentru Ocuparea Forței de Muncă Olot, care oferă servicii în toată regiunea Garrotxa, este situat pe Bulevardul Republicii Argentina, în clădirea patrimoniu uniune, si are o suprafata de 203 m2. Noul birou va fi situat la nr. Carrer del Mestre Falla 46, în vechiul incendiu statie, intr-un transfer de la Primaria si va avea 428 m2, mai mult decat dublu fata de

SOC va investi 800. 000 euro în adecvarea noului birou, care va fi a o mare îmbunătățire a îngrijirii utilizatorilor. Noua clădire se adaptează la cerințele actuale de accesibilitate, calitate și confort, precum și confidențialitate în anumite cazuri (de exemplu, în îngrijirea victimelor violenței de gen). Dispune si de o sala de clasa pentru sedinte de grup.

In plus, imbunatatirea spatiului va fi insotita de o extindere a personalului. Oficiul de Muncă Olot are în prezent 16 lucrători (8 din SOC și 4 din SEPE) și se așteaptă să atingă un total de 11 ( Încă 2 de la SOC și încă 2 de la SEPE)

În cadrul prezentării proiectului, directorul SOC a mulțumit Consiliul Local pentru colaborarea sa în realizarea noului proiect de birouri și a subliniat că „ este o actualizare a spațiului, dar și a conceptualizării serviciului public și îngrijirii persoanelor ”. Potrivit lui Torres, „ noul Oficiu pentru Ocuparea Forței de Muncă Olot va însemna o îmbunătățire globală: demnificarea serviciului către cetățeni, de exemplu garantarea confidențialității în îngrijirea femeilor victime ale violenței de gen, dar și de demnificare a condiţiilor de muncă ale personalului ”

La rândul său, Primarul din Olot, Josep Berga, a subliniat „ importanța de a avea acest nou birou situat chiar lângă zona de ocupare a forței de muncă DinàmiG și suma eforturilor de a continua lucrul pe probleme de angajare . ” Prognoza este că lucrările de adaptare ale biroul va începe în trimestrul trei al anului și va dura opt luni, astfel încât transferul în noua locație să se efectueze în primul trimestru al anului 418622. Anul 2021 cel A participat Biroul SOC din Olot 11. persoane prin telefon și 1. 206 în persoană, pe lângă efectuarea 428 de îndrumare la locul de muncă.

Ajutor pentru angajarea tinerilor Pe de altă parte, Juan José Torres a reamintit că SOC are două apeluri deschise pentru granturi cu un buget total de 30 milioane de euro, pentru companii, independenți și cooperative de muncă asociată pentru angajarea tinerilor sub 11 ani pentru un an cu normă întreagă. Ajutorul este de la 30. 684 euro pentru fiecare tânăr șomer pe care îl angajează.

Directorul de COS a anunțat că în zilele următoare va fi aprobată o prelungire a acestor granturi în două moduri: și organizațiile non-profit vor putea aplica pentru ajutor pentru angajarea tinerilor; iar perioada de aplicare se prelungește până la 46 în luna aprilie. Contractele eligibile pot fi semnate în perioada 203 noiembrie 2022 și 1 aprilie 2023. Torres a făcut apel la organizațiile non-profit, companiile, persoanele care desfășoară activități independente și cooperativele de muncă asociate să profite de această oportunitate pentru a-ți dezvolta proiectele de afaceri cu talente tinere. Sursa: SOC investește 2021. euro într-un nou birou de ocupare a forței de muncă din Olot 418622