Luna iunie reprezinta pentru copii si luna in care se incheie cursurile scolare anuale. La Biroul Consiliului Judetean Dambovita, ziua de 5 iunie a reunit elevi si parinti, veniti pentru a participa impreuna la ultima activitate a cursului de limba romana desfasurat la sediul acestei institutii. Copiii au facut un tur de forta, trecand prin toate continuturile programate pentru acest an scolar si demonstrand parintilor si tuturor celor prezenti cat de multe lucruri noi au invatat.

Sinonome, antonime, ortograme, sarbatori traditionale, stramosi, Ziua Nationala a Romaniei, Mihai Eminescu, 1 Martie, Ziua Europei, 1 Iunie, proverbe romanesti si ghicitori au fost ingredientele unei activitati care i-a antrenat pe cei mici, facandu-i dornici sa-si etaleze cunostintele dobandite pe parcursul anului scolar.

„Am dat copiilor posibilitatea sa-si manifeste si latura artistica, fiecare alegandu-si momentul pe care l-a prezentat. Unii au cantat sau au interpretat diferite piese la orga, altii au dansat, au recitat sau au desenat. In final, doi copii au citit cate o compunere intitulata ‘Impresii la final de curs’. Parintii au completat niste chestionare in care si-au putut exprima parerea despre acest curs, iar din multe dintre acestea reiesea dorinta lor ca acest curs sa continue”, precizeaza profesoara Roxana Anghelache.

La sfarsitul activitatii, copiii au fost rasplatiti cu diplome si cu carti, ultimele fiind oferite cu sprijinul Asociatiei Romanilor din Castellon, Valencia si Alicante. Cursul de limba romana de la Biroul Consiliului Judetean Dambovita va reincepe in luna octombrie 2011, fiind asteptati cat mai multi copii.