CARLOS PRIETO, ȘEFUL SERVICIULUI, ESTE UNUL DIN LEADERILE STUDIULUI ÎN SPANIA

Serviciul de Radiofizică și Protecție Radiologică al Spitalului Universitario de La Princesa, prin șeful serviciului Carlos Prieto Martín în calitate de lider științific, participă, împreună cu alte zece țări europene, la proiectul SAMILERA (Siguranța în medicină prin învățare prin incidente în aplicațiile radiațiilor ionizante). in Europa). Acesta este un studiu important despre învățarea din incidente și accidente la pacienții supuși procedurilor cu radiații ionizante în Radioterapie, Radiologie și Cardiologie Intervențională, Medicină Nucleară și Radiologie Diagnostică. Studiul, care a fost aprobat la 1 ianuarie, are o durată de doi ani și a fost prezentat de un consorțiu între Institutul European de Cercetare Biomedicală (EIBIR), Societatea Europeană pentru Oncologie Radiațională (ESTRO) și Federația Europeană a Fizicienilor Medicali. (EFOMP).

Acest proiect consolidează activitatea intensă de cercetare a Serviciului de Radiofizică și Protecție Radiologică. De fapt, conduce două dintre cele 53 de proiecte care sunt finanțate în prezent la Institutul de Cercetare al Spitalului Universitar din La Princesa. În plus, participă la alte proiecte nefinanțate cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică, Consiliul pentru Securitate Nucleară și Societățile Spaniole. de Fizică Medicală și Protecție Radiologică.

Serviciul de Radiofizică și Protecție Radiologică al Spitalului Universitar din La Princesa oferă servicii spitalelor La Princesa, Niño Jesus, Santa Cristina și Virgen de La Torre, trei centre de sănătate și 18 centre de Asistență Primară în domeniile Radiodiagnostic, Radioterapie și Nuclear. Medicament.

Sursa: Comunitatea Madrid – Serviciul de Radiofizică al Spitalului de La Princesa participă la un important proiect european de siguranță a pacienților