#Madrid –

DE SOCIETATEA EUROPEANĂ DE RADIOLOGIE

Serviciul de Radiodiagnostic al Spitalului Universitario de La Princesa a primit Certificatul de Calitatea Evaluării Programului European de Formare, ETAP, care evaluează și legitimează că are programe de rezidențiat în Radiologie în conformitate cu standardele de formare de calitate stabilite de Curriculumul European de Radiologie. Această certificare acordată de Societatea Europeană de Radiologie (ESR) a fost acordată, după ce a trecut un audit solicitant privind pregătirea rezidenților care se desfășoară în centru și care a făcut ca Spitalul de La Princesa să fie primul centru din Madrid. iar al treilea în Spania să-l obţină.

Aspectele care au avut o pondere decisivă în obținerea certificatului sunt existența unui plan didactic strategic al Serviciului de Radiodiagnostic, orientarea marcant clinică a perioadei de rezidență și integrarea acesteia în spital, supravegherea adecvată și asumarea progresivă a răspunderii rezidentului. medici, motivarea cadrelor didactice, mediul de lucru bun și, în sfârșit, organizarea examenului pentru Diploma Europeană de Radiologie pe care serviciul l-a organizat deja de două ori.

O altă problemă de evidențiat este angajamentul hotărât al tutorilor rezidenți care au reușit să conducă acest proiect, în care au implicat toți membrii echipei, alături de servicii cu care împărtășesc pregătire și interese, precum Medicina Nucleară, Radiofizică. și Protecția Radiologică și Serviciul de Radiodiagnostic al Spitalului Universitar de Copii Niño Jesús.

Sursa: Comunitatea Madrid – Serviciul de Radiodiagnostic al Spitalului de La Princesa obține cel mai important certificat european de calitate pentru activitatea sa didactică