În 2022, a efectuat cele două recenzii principale în Spania asupra acestei tehnici

Serviciul de Oftalmologie al Spitalului Príncipe de Asturias ocupă un loc proeminent în ultimii ani în domeniul chirurgiei oculare cu laser. Această afecțiune a fost aprobată în 2022 atât de Societatea Spaniolă de Oftalmologie, cât și de Societatea Spaniolă de Chirurgie Implant-Refractive Oculare, care au comandat monografii în care șeful Serviciului, dr. Miguel Ángel Teus, coautor cu dr. Montserrat García González, revizuiește și actualizează utilizarea acestor dispozitive în domeniul chirurgical, atât pentru chirurgia corneei, cât și a cataractei.

Aceasta este publicarea textelor „Lucrare a Societății Spaniole de Oftalmologie 2022” și „Monografía SECOIR 2022”, două volume importante care sunt în mod tradițional comandate de la profesioniști de prestigiu recunoscut în oftalmologia spaniolă. În acest sens, coincide și faptul că același autor prezintă aceste două monografii în același an. În plus, dr. Teus și echipa sa sunt printre cei mai citați autori în bibliografia internațională privind utilizarea laserelor în Oftalmologie, în special pentru procedurile chirurgicale corneene.

Spitalul Universitar Príncipe de Asturias are o unitate monografică specifică pentru cataractă în Centrul de Diagnostic și Tratament Francisco Díaz (CIDyT) și un pionier din 2007 în eficientizarea acestui tip de proces pentru pacient. În această unitate se efectuează atât consultații pre și postoperatorii, cât și operația de cataractă în sine. Astfel, această Unitate tratează în medie 3.000 de pacienţi pe an.

Această Unitate CIDyT are zonele de Consultație și Operație împreună într-un spațiu comun: odată ce pacientul este depistat în consultația de Oftalmologie atât a Spitalului, cât și a CIDyT a celor deschiși la Asistență Primară care prezintă cataractă chirurgicală, aceștia vor fi incluși în lista de asteptare chiar in acel moment. Ulterior, sunteți programat să vizitați Unitatea de Cataractă pentru un consult preoperator, în care se efectuează atât evaluarea preanestezică, cât și evaluarea oftalmologică aprofundată cu calculul puterii lentilei intraoculare care urmează să fie implantată. .

Sala de operație atașată facilitează accesul direct la intervenții chirurgicale în ambulatoriu. După intervenție, în aceleași consultații monografice se efectuează și controlul care se efectuează a doua zi, și cele care urmează până la externare. Acest lucru permite ca, în cazul în care pacientul prezintă o problemă care necesită acțiune chirurgicală imediată în timpul unui control, aceasta poate fi făcută imediat și acolo. În plus, facilitează colectarea de date privind rezultatele „procesului de cataractă”, ceva esențial în managementul clinic modern.

Sursa: Comunitatea Madrid – Serviciul de Oftalmologie al Spitalului Príncipe de Asturias, proeminent în domeniul chirurgiei oculare cu laser