#Madrid –

LA AL XXXI-lea CONGRES NAȚIONAL AL ​​SOCIETĂȚII SPANIOLE DE ANATOMIE PATOLOGICĂ

Un articol al Dr. Karen Villar Zarra, asistent al Serviciului de Anatomie Patologică al Spitalului Universitario del Henares, un centru de sănătate situat în Coslada și aparținând rețelei de spitale publice din Comunitatea Madrid, a fost distins cu Premiul Alberto Anaya pentru „cel mai bun articol științific din 2021 publicat în Jurnalul Spaniol de Patologie” în cadrul congresului Societății Spaniole de Anatomie Patologică (SEAP) desfășurat la Sevilla în luna mai.

Articolul se intitulează „Biopsia musculară percutanată minim invazivă efectuată de un patolog intervențional în studiul miopatiilor. Douăzeci de ani de experiență”. În acest articol am reușit să unim experiența Spitalului Universitar Central din Asturias cu experiența Spitalului Universitar Henares.

Lucrarea se concentrează pe aplicarea tehnicii de biopsie musculară percutanată pentru a realiza un diagnostic mai rapid la pacienții care suferă de miopatii.

Biopsia musculara percutanata cu ghidare ecografica efectuata de Medicul Patolog Interventional ajuta la oferirea unui diagnostic precoce si accesibil pentru specialist, cu morbiditate minima si fara liste de asteptare. Acest lucru asigură o îmbunătățire semnificativă a calității îngrijirilor pe care le oferim pacienților și familiilor acestora.

Dr. Karen Villar Zarra și-a arătat recunoștința pentru această recunoaștere și o extinde tuturor colegilor și spitalelor care au susținut această tehnică, în special doctorului Hector Enrique Torres-Rivas și echipei tehnice de anatomie patologică a Spitalului del Henares, precum și către cel Societatea Spaniolă de Anatomie Patologică pentru această recunoaștere.

Sursa: Comunitatea Madrid – Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului del Henares, premiat pentru un articol științific