#Madrid –

De către Societatea Spaniolă de Alergologie și Imunologie Clinică

Unitatea de Imunoterapie a Serviciului de Alergologie al Spitalului Universitar Infanta Sofía a fost acreditată ca unitate de excelență de către Societatea Spaniolă de Alergologie și Imunologie Clinică (SEAIC). Aceasta este o recunoaștere unică în categoria sa și valabilă pentru următorii cinci ani.

Această certificare recunoaște îngrijirea clinică acordată pacienților care urmează tratament cu imunoterapie specifică cu alergeni, urmând criterii de bună practică clinică. Pentru a obține această acreditare de excelență, această Unitate a demonstrat că dispune de circuitele, activitatea de îngrijire și pregătirea necesară personalului sanitar pentru a realiza abordarea multidisciplinară pe care o necesită aceste tipuri de pacienți.

Unitatea de Imunoterapie a acestui spital îndeplinește cerințele de calitate și siguranță pentru administrarea imunoterapiei la pacienții complexi cu sindroame de activare a mastocitelor, participă la studii clinice și menține un contact strâns cu Asistența Primară (e-consultație) pentru a rezolva îndoielile cu privire la acest tratament.

El Spitalul Infanta Sofia, a tratat 590 de pacienți (246 copii și 344 adulți) în 2022, cu diverse tratamente imunoterapeutice pentru pneumoalergeni (acarieni, ciuperci, epitelii animale, polen), precum și veninuri de albine și viespi. Imunoterapia specifică cu alergeni este în prezent singurul tratament etiologic disponibil, capabil să modifice cursul natural al bolii alergice.

Această Unitate, aparținând Serviciului de Alergologie al spitalului, a îngrijit clinic acești pacienți încă de la deschiderea centrului de sănătate în 2008 și de-a lungul anilor s-au implementat îmbunătățiri în ceea ce privește îngrijirea și calitatea serviciilor până la obținerea actualei acreditare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Serviciul de Alergologie al Spitalului Infanta Sofia primește acreditarea de excelență pentru Unitatea sa de Imunoterapie