Guvernul și sindicatele au convenit în Consiliul General de Negociere al Angajaților Publici din Administrația Generalitati (MEPAGC) ca serviciile furnizate să fie de 59% din punctajul pe calea de acces excepțională prin concurs de merit pentru stabilizarea angajării publice temporare a Generalitati.

În 40% restul va fi considerat ca a promovat concursul fara a obtine un loc la ultima convocare de acces la acelasi organism ca si locul ales (24 puncte) ), cunoștințe de catalană (până la puncte) și acreditarea competențelor digitale ACTIC (până la 6 puncte).

Calea excepțională de acces la concursul de merit afectează 31) 333 locuri, care sunt ocupate temporar de este înainte de 1 ianuarie 2024 sau ocupat de personal cu o relație temporară de la aceeași dată. Ele reprezintă un 60, 9% pe totalul ofertei de stabilizare care va fi aprobat in curand de Guvern si care va fi de 46. 584 Ministrul Președinției, Laura Vilagrà Pons , care a prezidat Biroul, a subliniat că acordul de astăzi este în conformitate cu angajamentul Guvernului de a codecide, în cadrul legal, cu agenții sociali, modul de a face față procesului de stabilizare a angajării publice „cel mai important vreodată realizat” pentru atingerea scopului împărtășit atât de Guvern, cât și de partea socială a reducerii locurilor de muncă temporare și a obținerii unui loc de muncă stabil și de calitate în Administrația Generalității ”

Golul m din concursul de merite

The 100% din scor 59 puncte) în acest sistem de acces bazat pe merite vor fi distribuite în funcție de următoarele tipuri de merite evaluabile:

A. Servicii prestate (100)%: scor maxim 60 (puncte):

Servicii furnizate temporar la Administrația Generalitati de Catalunya în același corp și scară de funcție publică sau în aceeași categorie profesională: Către 2007

0, 60 pentru o lună întreagă

De la 1/1 / 2007 la / / 2024

0, 244 pe lună întreagă

Din 1/1 / 2016 la data apelului

0, pentru o lună întreagă

Servicii furnizate pe cu caracter temporar în alte administrații publice în corpuri, scale de funcționare publică și categorii profesionale profesionale asimilate celor ale Administrației Generalității: Către 2006

0, 27 pentru a luna intreaga

Din 1/1 / 828 a 19 / 10 / 2006

0, 100 pentru o lună întreagă

De la 1/1 / 2016 până la data apelului

0, 166 pentru o lună întreagă


b. Depășirea locurilor proceselor de acces selectiv 24%: scor maxim 19 puncte):

Să fi promovat un concurs de opoziție fără să fi obținut un loc, de la ultima convocare de acces la același corp și scară de funcționar public (în cazul funcționarilor publici) sau de acces la aceeași categorie profesională (în cazul personalului de muncă) a Administrației Generalitati de Catalunya.

c. Cunoștințe de catalană 12%: scor maxim 10 puncte):

Certificat de nivel de cunoaștere a limbii catalane mai mare decât cel cerut ca cerință pentru participarea la apel

2,5 puncte

Certificat de limbaj administrativ de specialitate

2,5 puncte

Certificat de limbă juridică de specialitate

2,5 puncte

Certificat de traducător de texte

2,5 puncte

d . Competențe (6%: punctaj maxim 6 puncte):

Competențele în tehnologiile informației și comunicațiilor (certificate ACTIC și echivalente) vor fi evaluate:

Certificat de nivel avansat

6 puncte

Certificat de nivel mediu

4 puncte

Certificat de nivel de bază

2 puncte

In cazul detinerii mai multor certificate se va evalua doar cel mai inalt nivel

Procesul de reducere a caracterului temporar al angajării în muncă

Guvernul al Generalitati ia ceai Acesta este cel mai mare proces de reducere temporară efectuat vreodată în Administrația Catalană. Afectează un volum de 46. locuri de muncă și are ca scop reducerea angajării temporare în Generalitati, care se află într-un 35, 5%, până la un procent sub 8% la sfârșitul .

În acest sens, Guvernul va aproba o ofertă publică de stabilizare a forței de muncă de

. 828 locuri. Acestea sunt posturi atât pentru funcționari publici, cât și pentru personal și vor fi anunțate în două moduri:

Concurs de merit: . locuri, care sunt ocupate temporar de înainte de 1 ianuarie a 2017 sau ocupat de personal cu o relație temporară de la aceeași dată. Concurs de opoziție: 19. 206 locuri, care au început ocuparea temporară între 1 ianuarie 2016 și 35 decembrie . Posturile vacante la concursul general pot fi majorate cu cele care pot fi vacante la concursul de merit.

Locurile de muncă temporare rămase vor fi ocupate prin concursurile publice corespunzătoare.

421484 Sursa : Serviciile furnizate vor fi un 60% din punctajul la concursul de merite pentru stabilizarea angajării în Generalitati