Sistemul Medical de Urgență (SEM) din Catalonia și Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) s-au întâlnit astăzi la Igualada, 206 profesioniști din domeniul sănătății pentru a împărtăși experiențele primului an de lansare a coordonării incidentelor în Catalonia Centrală de la Centrala de Coordonare a Sănătății CECOS Reus. Obiectivele acestei zile au fost cunoașterea continuumului de îngrijire a cazurilor relevante petrecute în ultimul an, precum și valorizarea și promovarea muncii în echipă a diferitelor domenii ale SEM prin împărtășirea experiențelor și actualizarea cunoștințelor dobândite în ultimul an în care CECOS Reus gestionează incidente în Catalonia Centrală.

În acest prim an, CECOS de Reus a reușit mai mult de 203. alerte primite în Catalonia Centrală , 5% din totalul alertelor primite către t Catalonia

„Restructurarea circuitului de alertă nu a fost o provocare ușoară, nici automată, iar din acest motiv dorim să recunoaștem eforturile tuturor acelor profesioniști care au făcut posibilă integrarea dintre CECOS din Reus și teritoriul CatCentral gestionând și răspunzând tuturor incidentelor. Această modificare a făcut posibilă distribuirea și echilibrarea volumului alertelor primite între CECOS din L’Hospitalet de Llobregat și Reus, cu scopul de a oferi cetățenilor cel mai bun serviciu „, spune Marta Olivé, șeful teritorial al SEM din Catalonia Centrală.

Ziua a fost alcătuită din trei mese rotunde la care diverși profesioniști și-au adus cunoștințele și experiența pe cazuri practice în managementul incidentelor netraumatice cu victime multiple (MVI), dureri toracice și tahicardie.

În ultimul tabel al zilei s-au tras concluzii din incidentul cu autobuzul răsturnat la Anoia în iulie anul trecut, unde s-a explicat modul în care a fost gestionat IMV-ul atât de la CECOS, cât și de la unitățile de asistență din teritoriu.

A fost prezentată și noua aplicație pentru Managementul Persoanelor Afectate în incidente cu victime multiple (GA-IMV) care facilitează înregistrarea afilărilor într-un IMV si care va fi instalat pe toate tabletele din unitatile de ingrijire.

Sursa: SEM și Consorțiul de Sănătate Anoia actualizează cunoștințele despre continuumul asistenței medicale a incidentelor relevante care au avut loc în Catalonia Centrală 460742