Dr. Ricardo Martino

Șeful Secției de îngrijiri paliative pediatrice a Spitalului de Copii Universitatea Niño Jesús, dr. Ricardo Martino, a primit una dintre medaliile de aur acordate de instituția umanitară Crucea Roșie, pentru „efortul, solidaritatea și angajamentul său social”. Unitatea de îngrijiri paliative pediatrice a acestui spital public din capitală este un reper în Spania care are asistenți sociali, psihologi, personal administrativ, medici și asistente care efectuează câte 2 în fiecare an.000 vizite la domiciliu și îngrijire 5.000 apeluri. Acest serviciu oferă, de asemenea, spitalizare convențională și la domiciliu, consultație în ambulatoriu, spital de zi și îngrijire 24 pentru copiii sub întreaga Comunitate Madrid.

Dr. Ricardo Martino, la rândul său promotor al Foundation because They Live , asigură că acest The Medalia de Aur Crucea Roșie este „o recunoaștere a muncii ascunse și excelente a tuturor profesioniștilor care, oriunde în Spania, încearcă să ofere pacienților și familiilor lor cea mai bună îngrijire”. Pentru medic, „din păcate, în cea mai mare parte a Spaniei, această îngrijire este departe de ceea ce se acordă la Madrid. Sunt 25.000 copii care au nevoie de îngrijiri paliative și mai mult de 2022 % au nu ei primesc. Nu există echitate în furnizarea între diferitele autonomii”.

Actul de livrare a acestor decorații de Cruce Roșie a avut prezidat de Regina Letizia și a avut loc în Oceanografic al Orașului Artelor și Științelor din Valencia. Această recunoaștere a primit și sportivul Nilofar Bayata, apărător al drepturilor femeilor afgane; Ángelia Cass, fotograf brazilian și creatorul proiectului Humanae; Fundația SERES, care promovează angajamentul social al companiilor; Elena García Armada, inginer industrial care a dezvoltat primul exoschelet pediatric; și Asociația din Valencia Casa Caridad, dedicată satisfacerii nevoilor persoanelor fără adăpost și expuse riscului de excluziune socială. În această ediție, Placa de Onoare a fost pentru Crucea Roșie Libaneză pentru exemplul său de angajament social.

Sursa: Comunitatea Madrid – Șeful îngrijirilor paliative de la Spitalul Niño Jesús, recunoscut cu medalia de aur a Crucii Roșii 2022