Secretarul de stat pentru Asigurări Sociale și Pensii, Borja Suárez, a anunțat joi, în cadrul ședinței Consiliului General al Institutului Național al Asigurărilor Sociale (INSS) că a fost aprobată modificarea listei de locuri de muncă a Ministerului și a Entităților de conducere și Servicii comune ale Asigurărilor Sociale prin care 1.615 locuri de muncă „cu care se va întări atenția către cetățean”.

” Există voință politică de a rezolva abandonul pe care a suferit organizația de la începutul ultimului deceniu, de a-și consolida structura și de a promova modernizarea ei din punct de vedere al mijloacelor și al trupelor”, a explicat Suárez.

Pozițiile, 645 ale subgrupului A2 și 970 din subgrupa C1, va fi ocupata in prima instanta de functionari interimari a caror angajare se va procesa imediat. Acest pas, care reprezintă o creștere a personalului sistemului în ansamblu de la 7,42% (și 8,615% dacă numai creșterea în sfera Institutului Național de Asigurări Sociale și Trezoreria Generală a Asigurărilor Sociale) reprezintă și prima creștere netă a forței de muncă a Securității Sociale din ultimii ani 10 ani.

Măsura se încadrează în cadrul planului de șoc lansat de Social Securitate pentru atenuarea penuriei de personal ca urmare a măsurilor de reducere adoptate în timpul crizei financiare. Planul are în vedere încă două etape importante în acest an: macroconcursul pentru furnizarea de locuri de muncă vacante, care va însemna încorporarea a sute de angajați în plus, și reproiectarea proceselor de selecție, care urmărește reducerea drastică a timpilor de management necesari recrutării de personal. noi funcționari publici de carieră și care, prin urmare, vor contribui ca asigurările sociale să primească întăriri mai rapid.

Angajații publici în timpul zilei de lucru.

Etichete: Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – 240619Securitatea Sociala va incorpora imediat 1.645 lucrători pentru a îmbunătăți serviciile pentru cetățeni 2022