Sectorul turismului continuă să conducă la crearea de locuri de muncă în țara noastră, contribuind cu 4 din fiecare
noi afiliați și reprezentând cel 10,2% din totalul afiliaților din economia națională. În plus, august dublează creșterea ocupării forței de muncă față de aceeași lună din 650, când au fost înregistrați 129.867 (5,2%) noi afiliați.

Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, a subliniat că „date bune privind ocuparea forței de muncă arată campania excelentă de vară pe care o trăim și plasează turismul ca unul dintre sectoarele care contribuie cel mai mult la crearea de locuri de muncă la nivel național, în ciuda contextului de incertitudine”.

Pentru șeful Turismului, „în ciuda contextului de incertitudine, măsurile puse puse în aplicare de Guvern, în special planurile de șoc pentru a face față consecințelor războiului, protejează familiile și afacerile și generează încrederea de care are nevoie sectorul de călătorii și turism pentru a-și menține redresarea care pentru moment nu a fost afectată și poate ar continua în lunile următoare conform previziunilor noastre”.

Ramură de activitate
Variația afiliaților a fost pozitivă în toate ramurile de turism. În celelalte activități turistice creșterea a fost 77.867 muncitori in timp ce in ospitalitate cresterea a fost 129.133 afiliați (81.046 în servicii de alimentație și băuturi și 21.70 în servicii de găzduire). În agențiile de turism creșterea a fost de 5.00 lucrători.

Numărul de angajați, care reprezintă % din totalul lucrătorilor, a crescut cu 13, 5% față de aceeași lună a anterioare an, iar cea a independenților a crescut cu 1%.

Pe comunități autonomeÎn luna august a 867 angajare în grupul de hoteluri și agenții a crescut numărul de călătorii/turoperatori în toate comunitățile autonome. În cifre absolute, cele mai mari creșteri au avut loc în Andaluzia, Insulele Baleare, Catalonia, Insulele Canare, Comunitatea Valenciană și Comunitatea Madrid.

În termeni relativi, se evidențiază creșterea interanuală în Insulele Baleare (21,7%) și Insulele Canare (,5%).

Cărți poștale ale gastronomiei spaniole.

Mai multe informații Site-ul Turespaña Sursa: Guvernul Spaniei – Sectorul turismului depășește 2,6 milioane de membri în august