Ambasada Romaniei la Madrid informeaza ca in perioada 8 – 22 aprilie 2013, programul de lucru cu publicul la Sectia Consulara se modifica.

Acesta se va prelungi dupa cum urmeaza: 8-19 aprilie (9.00-18.30), 22 aprilie (9.00-18.00).

Aceasta prelungire a orarului de lucru cu publicul survine in urma aprobarii Hotararii de Guvern nr. 79 din 6 martie a.c. prin care se stabileste ca zilele de 2 ?i 3 mai 2013 vor fi zile libere, acestea putand fi recuperate anticipat prin prelungirea programului de lucru al institutiilor publice„, precizeaza Ambasada intr-un comunicat de presa.

IMPORTANT! Ambasada Romaniei la Madrid reaminteste si posibilitatea de a semnala orice abuz al autoritatilor spaniole din domeniul legislatiei muncii, inclusiv in ceea ce priveste moratoriul privind accesul romanilor pe piata muncii spaniole.

Acest lucru se poate face catre Biroul Atasatului pe Probleme de Munca si Sociale din cadrul Ambasadei (telefon direct: 913.507.356; e-mail: agregado.trabajo@embajadaderumania.es).

De asemenea, va reamintim ca este foarte important ca in astfel de cazuri sa completati o Foaie de Reclamatii (Hoja de Reclamaciones) si sa transmiteti o copie a acesteia atasatului pe probleme de munca, pentru ca reprezentantii Ambasadei sa poata semnala cazul dvs. Ministerului Muncii si Protectiei Sociale spaniol„, se precizeaza in comunicatul misiunii diplomatice a Romaniei.