Compania feroviară spaniolă RENFE lansează din februarie un card special pentru tineri care aplică reduceri de până la 50% la biletele de tren în Spania.

Anunțul a fost făcut de ministrul spaniol al Dezvoltării și Transporturilor, Ana Pastor, cu ocazia Târgului de Turism de la Madrid, iar aceasta campanie de reduceri a RENFE marchează împlinirea a 75 de ani de activitate a companiei naționale de căi ferate.

Cu „Tarjeta +Renfe Joven 50” se pot cumpăra bilete la jumătate de preț

Reducerile vor fi aplicate în funcție de tipul trenului și de ziua în care se cumpără biletul. Dacă biletul este cumpărat cu 30 de zile înainte de data călătoriei, costul se reduce la jumătate, iar pentru biletele achiziționate cu 15 zile înainte, reducerea va fi de până la 40%.

tarjeta para jovenes renfe 50Cardul de reduceri pentru tineri („tarjeta para jóvenes”) va fi emis pentru călătorii cu vârste între 14 și 26 de ani și se numește „Tarjeta +Renfe Joven 50”.

Costă 50 de euro pe an și oferă următoarele facilități:

  • reducere de 50% la biletele AVE și „Larga Distancia” cu cel puțin 30 de zile înainte
  • reducere de 40% la biletele AVE și „Larga Distancia” cu cel puțin 15 de zile înainte
  • reducere de 30% pentru rezervările făcute cu mai puțin de 15 zile
  • reducere de 25% la trenurile regionale „Cercanías”, „Media Distancia Convencional” și „Avant”.

Mai multe informații pe pagina web a companiei – http://www.renfe.com/viajeros/tarifas/TarjetaJovenMasRenfe.html

Un card de reduceri și pentru călătorii în vârstă de 60 de ani

Compania națională de transport feroviar Renfe lansează și un card de reduceri pentru persoanele de peste 60 de ani sub numele de „tarjeta dorada”.

Persoanele care vor obține „tarjeta dorada” vor beneficia de reduceri de 40% pentru transportul feroviar de luni până joi și de 25% pentru călătorii realizate cu trenul în weekend.

Mai multe informații pe pagina web a companiei – http://www.renfe.com/viajeros/tarifas/tarjeta_dorada.html