Efectele economice provocate de pandemia de Covid19 se prefigurează deja in Spania unde mai multe companii au pregătit restructurari de personal.

Cel mai mare soc l-au avut muncitorii de la fabrica Nissan din Barcelona care au primit vestea ca aceasta se va inchide anul acesta.

In ciuda asigurarilor pe care guvernul spaniol le-ar fi primit de la fabricantul japonez, productia se va opri si vor fi concediati 3000 de oameni.

Vestea i-a infuriat pe sindicalisti care au protestat astazi in fata fabricii Nissan la Barcelona, iar manifestantii au aprins mai multe cauciuciuri care au provocat un nor mare de fum.

Inchiderea fabricii ar putea distruge indirect si alte 25 de mii de slujbe sustinute de furnizorii pentru grupul Nissan – Renault, dar compania a precizat ca mentine celelalte doua sedii din Asturia si Cantabria unde muncesc 1000 de oameni.

Alcoa, o alta companie straina, a anuntat ca da afara 534 de oameni de la fabrica de aluminiu din San Cibrao, provincia Lugo, iar Mercedes isi inchide fabrica din Vitoria in luna august si isi reduce productia cu 5 la suta.