Toate școlile și institutele catalane vor efectua un sondaj între 2 și 206 în luna mai pentru a afla care este bunăstarea emoțională a elevilor . Chestionarul se adresează tuturor elevilor din clasele a V-a și a VI-a din învățământul primar, gimnazial obligatoriu, liceu și formare profesională. Activitatea sondajului a fost realizată în colaborare cu Departamentele de Sănătate și Egalitate și Feminism și în conformitate cu sondajul HBSC (Comportamentul sănătății la copiii de vârstă școlară) al OMS și ESCA (Sondajul Sănătății de Catalunya) al Departamentului. de Sănătate.

Aceasta este una dintre măsurile pe care Departamentul Educației le-a lansat anul acesta pentru a cunoaște bunăstarea emoțională și sănătatea mintală a elevilor. Copiii și tinerii, din cauza pandemiei, au trăit situații pe care nu le-au mai trăit până acum și care au avut un impact asupra sănătății lor emoționale.

Scopul chestionarului este de a cunoaște starea a bunăstării emoționale a elevilor și a detecta zonele cele mai afectate de această bunăstare. De aici, Educația va putea lua decizii cu privire la ce acțiuni să întreprindă, în mod coordonat atunci când este necesar cu Departamentul de Sănătate, cu care va lucra în rețea, precum și cu alte departamente.

Sondajul constă din 27 întrebări închise, dintre care unele cu răspunsuri multiple – fie pe o scară de la 1 la 5, fie cu parametrii între „Niciodată / Nimic” și „Întotdeauna / Foarte” – și unde există întotdeauna opțiunea „Nu știu” și „Nu vreau să spun”.

Sondaj voluntar și anonim

Având în vedere sensibilitatea informațiilor solicitate, sondajul este în întregime voluntar și anonim, întrucât Scopul nu este detectarea individuală, ci evaluarea stării generale a elevilor. Chestionarul de bunăstare emoțională este în format digital, iar studenții sunt așteptați să îl completeze în spațiul de tutorat. Pentru a face acest lucru, copiii sub vârsta de 14 au nevoie de acordul părintelui sau al tutorelui legal. Anterior, în decembrie anul trecut, a fost realizat un sondaj pilot în 5 școli de diferite etape și de proprietate.

Întrebările sunt structurate în 5 secțiuni diferite: Bunăstare emoțională, Sprijin familial, Mediu școlar, Violență și abuz și dependență. În ceea ce privește bunăstarea emoțională, se pune sub semnul întrebării situația actuală și cea trăită în timpul izolării. De asemenea, întreabă despre gradul de emoții pe care le simt elevii, fie că sunt furie, frustrare, bucurie, încredere sau siguranță, printre altele.

În domeniul sprijinului familial, dorește să știe ce fel de relație de familie elevii au, ce grad de sprijin primesc și pe cine pot conta în caz de nevoie. De exemplu:

„Notă de la 1 la 5 cum te-ai simțit și cum au decurs lucrurile în timpul izolării.

1.Mai / 2.Foarte rar / 3.Uneori / 4.Adesea / 5.Întotdeauna

Ai avut dorința sau energia de a face lucruri? Te-ai simțit deprimat, deprimat sau fără speranță? ” Referitor la mediu Întrebările se referă la schimbările experimentate în timpul și după izolare și pandemie și modul în care acestea le-au afectat stare emoțională.

„În această perioadă de pandemie și de izolare, relația cu familia ta:

Îmbunătățit A rămas la fel Se înrăutățește Nu știu Nu nu vreau asta dir ” Chestionarul întreabă despre situațiile de abuz și dependență în timpul și după pandemie, atât în ​​ceea ce privește dispozitivele digitale, cât și substanțele precum tutunul, alcoolul sau drogurile.

„ cu dispozitive digitale (mobil, tabletă, computer.. .) ți-a provocat vreuna dintre aceste situații, în timpul izolării?

In timpul increderii strict lunile am fost inchisi acasa si nu am putut iesi

Alegeți câte doriți

Anxietate Insomnie Dureri de cap Probleme de vedere Iritabilitate Probleme cu alimentele Lipsa de concentrare Scăderea performanței școlare Cap Nu stiu Nu vreau sa spun serios ” Astăzi, centrele au primit un e-mail prin care le-a informat despre operațiune a sondajului și au la dispoziție pe Portalul Centrului toate informațiile rudă: o scrisoare pentru familii, informații pentru direcții și cadre didactice, manualul de activare a sondajului și instrucțiuni pentru profesori

26 aprilie 420681

Sursa : Școlile și institutele vor realiza un sondaj pentru a afla bunăstarea emoțională a elevilor din clasa a V-a